Halálos háztűz tombolt Isaszegen

Egy idős nő meghalt, miután kigyulladt egy családi ház Isaszegen – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Forrás: MTI2023. 11. 27. 13:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rákóczi utcában kigyulladt egy 100 négyzetméteres ingatlan hálószobája, és az épület füsttel telítődött érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez délelőtt.

Egy idős nőt a hozzátartozói vittek ki az épületből, megkísérelték újraéleszteni, de nem jártak sikerrel

  tette hozzá Mukics Dániel szóvivő.

A gödöllői hivatásos tűzoltók eloltották a két négyzetméteren pusztító tüzet, visszahűtötték az izzó részeket, majd hőkamerával átvizsgálták a helyiséget. A szóvivő szerint nem zárható ki, hogy ágyban dohányzás vezetett a tragédiához, azonban a tűz pontos keletkezési körülményeit vizsgálati eljárás keretében fogják tisztázni. Mukics Dániel kiemelte, hogy egy égő, vagy akár csak parázsló matrac is rendkívül erősen füstöl, ezért a hálószobában különösen fontos az elővigyázatosság, nem tanácsos ágyban cigarettázni. Már egy tenyérnyi helyen lévő izzás is képes halálos füstmérgezést okozni, ezért a hálószobába mindenképpen javasolt füstérzékelőt beszerezni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.