Hiába minden segítség, újabb férfi lett öngyilkos a népszerű budapesti bevásárlóközpontban

A Mammutban már nyolc ember lett öngyilkos. Részben emiatt SegítőPont is működik a bevásárlóközpontban azok számára, akik segítségnyújtásra szorulnak, azonban úgy tűnik, hogy hiába minden óvintézkedés.

Forrás: 24.hu2023. 11. 20. 10:38
Budapest, 2017. április 5. A Mammut 1 bevásárló és szórakoztató központ belsõ közlekedõ tere mozgólépcsõkkel és külsõ "panoráma-liftekkel", a fõváros II. kerületében, a Széna téren. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mélybe zuhant egy harminchat éves férfi a Mammut bevásárlóközpontban vasárnap írta a 24.hu. Kaszap Réka, a mentők kommunikációs munkatársa a lap megkeresésére elmondta, hogy a férfit megpróbálták újraéleszteni, de már nem lehetett segíteni rajta, a helyszínen meghalt.

A BRFK sajtóosztálya annyit közölt, hogy nem merült fel idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja.

 

A Mammutban igyekeznek megelőzni a hasonló eseteket

Tizenhárom év alatt hét ember követett el öngyilkosságot a Mammut bevásárlóközpontban, legutóbb egy nő az épület legfelsőbb szintjéről vetette ki magát. A mentők, ahogy a mostani esetben, hiába értek ki hamar, esélyük sem volt megmenteni a nő életét.

Ráadásul ezt megelőzően két hónappal szintén öngyilkos próbált lenni egy férfi, 

tettével majdnem egy családanyával is végzett, amikor szinte rázuhant.

Az ilyen esetek miatt a lelki egészség világnapján különleges SegítőPont nyílt a bevásárlóközpontban, ahol az ingyenes lelki segítségnyújtás és mentálhigiénés prevenció mellett szociális és áldozatsegítő szolgáltatás is elérhető. A kezdeményezés a pláza önkéntes társadalmi szerepvállalása részeként jött létre civil lelkisegély-szervezetekkel, valamint a II. kerület önkormányzatával és az állami Áldozatsegítő Központtal együttműködésben.

Céljuk, hogy támogatást nyújtsanak azoknak, akiknek az aktuális élethelyzetük úgy alakul, hogy lelki, szociális vagy áldozatsegítői konzultációra szorulnak.

Van segítség!

Egy beszélgetés is életet menthet! Ha Ön, vagy környezetében valaki krízishelyzetben van, esetleg öngyilkosságot fontolgat, hívja a 116-123, éjjel-nappal aktív telefonszámot. További lelkisegély-szolgáltatásokról az Egészségvonal oldalon tud tájékozódni. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.