időjárás 4°C Árpád 2023. december 11.
logo

Jámbor András keveri a szezont a fazonnal

Magyar Nemzet
2023.11.20. 15:34 2023.11.20. 15:52
Jámbor András keveri a szezont a fazonnal

– Összekeveri a népszuverenitást a nemzeti szuverenitással – reagált Dömötör Csaba államtitkár Jámbor András felszólalására, amelyben az ellenzéki politikus a szuverenitásvédelmi törvényt kritizálta.

A Párbeszéd képviselője azzal vádolta a kormánypártokat, hogy kivételezve, kiszolgálják a nagyvállalatok érdekeit. Jámbor állítása szerint ő ugyan támogatná a törvényt, viszont szerinte az kizsákmányoló.

Dömötör Csaba válaszában rámutatott: 

az elmúlt időszakban milliárdok érkeztek külföldről, amelyek célja a választások és a magyar döntéshozatal befolyásolása, ezért indokolt a szuverenitásvédelmi törvény elfogadása.  

A külföldi pénzek beépültek a baloldali pártok politikájába – tette hozzá az államtitkár, majd elmondta: Brüsszel 2030-ig hétmillió embert akar behozni az EU-ba és lazítani a magyar határvédelmet. 

A magyarok hiába mondtak nemet a migrációra, a hazai baloldal a külföldi érdekeket szolgálja – hangsúlyozta Dömötör Csaba, majd emlékeztetett: az magyar ellenzék támogatja a kvótákat, az elosztást, nem támogatja a határvédelmet,

olyannyira nem, hogy átvágták a határzárat egy sajtótájékoztatón.

A parlamenti ülésen napirend előtt sor került egy Mi Hazánk–kormány csörtére is, amelyben Novák Előd azzal a kérdéssel fordult a kormánypártok felé, hogy miért van kitiltva a nemzetbiztonsági bizottság üléseiről? 

Még azt is megtiltották a titkosszolgálatok, hogy az ülés anyagaiba betekintsen – állította az ellenzéki politikus, majd hozzátette: a teljes nyilvánosság bevonásával kellene vizsgálni a Márki-Zay által beismert kampánypénzeket és egyéb gyanús forrásokat. 

Olyan problémákkal támadja a kormányt, ami annak még csak a hatáskörébe sem tartozik – mutatott rá Répássy Róbert. Az államtitkár válaszában elmondta: az országgyűlési törvény tartalmazza, hogy csak a bizottság döntheti el, hogy nem bizottsági tagként ki vehet részt az ülésen. A képviselők is kezdeményezhetnek törvénymódosítást, tehát ezt akár Novák Előd is megtehetné – tette hozzá a politikus. 

Borítókép: Jámbor András (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.