Jámbor András keveri a szezont a fazonnal

A baloldali politikus a szuverenitásvédelmi törvényt támadta.

2023. 11. 20. 15:34
JÁMBOR András
Budapest, 2023. május 30. Jámbor András, a Párbeszéd országgyûlési képviselõje, a Szikra Mozgalom képviselõje beszédet mond a mozgalom tüntetésén, amelyen a demonstrálók a végrehajtói maffia felszámolását és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelték a Fõvárosi Törvényszék Markó utcai épülete elõtt 2023. május 30-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Összekeveri a népszuverenitást a nemzeti szuverenitással – reagált Dömötör Csaba államtitkár Jámbor András felszólalására, amelyben az ellenzéki politikus a szuverenitásvédelmi törvényt kritizálta.

A Párbeszéd képviselője azzal vádolta a kormánypártokat, hogy kivételezve, kiszolgálják a nagyvállalatok érdekeit. Jámbor állítása szerint ő ugyan támogatná a törvényt, viszont szerinte az kizsákmányoló.

Dömötör Csaba válaszában rámutatott: 

az elmúlt időszakban milliárdok érkeztek külföldről, amelyek célja a választások és a magyar döntéshozatal befolyásolása, ezért indokolt a szuverenitásvédelmi törvény elfogadása.  

A külföldi pénzek beépültek a baloldali pártok politikájába – tette hozzá az államtitkár, majd elmondta: Brüsszel 2030-ig hétmillió embert akar behozni az EU-ba és lazítani a magyar határvédelmet. 

A magyarok hiába mondtak nemet a migrációra, a hazai baloldal a külföldi érdekeket szolgálja – hangsúlyozta Dömötör Csaba, majd emlékeztetett: az magyar ellenzék támogatja a kvótákat, az elosztást, nem támogatja a határvédelmet,

olyannyira nem, hogy átvágták a határzárat egy sajtótájékoztatón.

A parlamenti ülésen napirend előtt sor került egy Mi Hazánk–kormány csörtére is, amelyben Novák Előd azzal a kérdéssel fordult a kormánypártok felé, hogy miért van kitiltva a nemzetbiztonsági bizottság üléseiről? 

Még azt is megtiltották a titkosszolgálatok, hogy az ülés anyagaiba betekintsen – állította az ellenzéki politikus, majd hozzátette: a teljes nyilvánosság bevonásával kellene vizsgálni a Márki-Zay által beismert kampánypénzeket és egyéb gyanús forrásokat. 

Olyan problémákkal támadja a kormányt, ami annak még csak a hatáskörébe sem tartozik – mutatott rá Répássy Róbert. Az államtitkár válaszában elmondta: az országgyűlési törvény tartalmazza, hogy csak a bizottság döntheti el, hogy nem bizottsági tagként ki vehet részt az ülésen. A képviselők is kezdeményezhetnek törvénymódosítást, tehát ezt akár Novák Előd is megtehetné – tette hozzá a politikus. 

Borítókép: Jámbor András (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.