Karácsony bevallotta, hogy kampányra költötte a pénzt, miután már nem is volt jelölt + videó

Mióta házkutatásokat tartottak munkatársainál, először jelent meg a nyilvánosság előtt a főpolgármester, aki ezúttal sem örült a sajtó kérdéseinek. Sok kérdésre nem adott egyenes választ, azt azonban leszögezte, hogy Tordai Csaba továbbra is a bizalmi embere marad.

2023. 11. 24. 18:59
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2023. november 17. Karácsony Gergely fõpolgármester beszél Pest, Buda és Óbuda egyesítésének, Budapest születésének 150. évfordulóját ünneplõ gálakoncerten a Vígszínházban november 17-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan nem telik el úgy hét, hogy ne tartanának a NAV munkatársai házkutatást Karácsony Gergely 99 Mozgalmának gyanús pénzügyeivel kapcsolatban. Az ügy akkor robbant ki, amikor feloldották a titkosítás alól a Nemzeti Információs Központ jelentését. A beszámolóból kiderült, hogy Karácsony Gergely párttársa, Perjés Gábor tizenkilenc alkalommal több mint félmilliárd forintot fizetett be a főpolgármester által alapított 99 Mozgalom számlájára, forinton kívül fontban és euróban is.

Először Karácsony jogi főtanácsadójánál, Tordai Csaba irodájában tartottak a NAV munkatársai házkutatást, itt fontos bizonyítékokat foglaltak le. Később pedig a már említett Perjés Gábornál is.

Hosszas hallgatás után pénteken este egy nyilvános eseményen jelent meg Karácsony Gergely, ahol a Magyar Nemzet kérdésre elárulta, hogy Tordai továbbra is a bizalmi embere marad. Sőt, a főpolgármester azt is bevallotta, hogy a részben külföldi eredetű pénzeket azt követően, hogy ő már nem volt miniszterelnök-jelölt, kampányra költötték. Azt azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy ez mit is jelent pontosan és a sajtó további kérdéseire nem adott választ.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.