A fővárosi emberek fizetik az adójukat, a főpolgármester azt hiszi, ő a kivétel

Wintermantel Zsolt szerint a fővárosi vezetés Gyurcsány Ferenc embereivel együtt kifosztotta a várost, elköltötték azt a kétszázmilliárd tartalékot, amit a polgári kormányzás hagyott meg nekik.

2023. 11. 24. 15:33
KARÁCSONY Gergely; DOBREV Klára
Budapest, 2019. szeptember 20. Karácsony Gergely ellenzéki fõpolgármester-jelölt és Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselõje a Közvetlen uniós forrást az önkormányzatoknak! - Zuglóban már megcsináltuk címmel 2019. szeptember 20-án tartott sajtótájékoztatón, egy zuglói foghíjtelken, ahol uniós forrásokból fognak felépíteni egy házat szociális bérlakások számára. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Még meg sem szárad a pecsét a Demokratikus Koalíció (DK) és a Párbeszéd paktumán, Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc legjobb tanítványaként ugyanazt csinálja mint eddig: hazudik reggel, délben, meg este – reagált videóüzenetében Wintermantel Zsolt Karácsony Gergely péntek reggeli Facebook-bejegyzésére.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a főpolgármester felszólította Varga Mihályt, hogy azonnal távozzon a kormányból. Karácsony Gergely azért rohant ki a pénzügyminiszter ellen, mert az államkincstár 5,5 milliárd forintot inkasszált a főváros számlájáról.

Wintermantel Zsolt videóüzenetében leszögezte: Magyarországon baloldali és jobboldali önkormányzatok egyaránt el tudják látni kötelezettségeiket, megcsinálják feladataikat és befizetik az adót. 

Karácsony Gergely pedig csak siránkozik és nem fizeti be azt a szolidaritási hozzájárulást, amely a nehezebb sorsú települések támogatására szolgál

 – hangsúlyozta a politikus, majd rámutatott: mindezt azért, mert az elmúlt négy évben Gyurcsány Ferenc embereivel együtt kifosztották ezt a várost, elköltötték azt a kétszázmilliárd tartalékot, amit a polgári kormányzás hagyott meg neki. 

– Már az a kétszázmilliárd forintos többletbevétel sincs meg, amellyel többet szedett be mint elődje – magyarázta Wintermantel Zsolt, majd közölte: összességében négyszázmilliárd forint sem volt neki elég ahhoz, hogy biztonságosan működtesse a várost, megcsinálja a fejlesztéseket. Odáig jutott, hogy már ötvenmilliárd forintos adósságba hajszolta Budapestet – zárta videóüzenetét a politikus.

Borítókép: Karácsony Gergely és Dobrev Klára (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.