Véres szamurájkard, töltények, és mérhetetlen pusztítás nyomai – ezeket találták a déli határnál

Hat halott, négy-öt sérült, ez a múlt csütörtök éjszaka végső mérlege a migránsháború helyszínén. Vérszennyezés nyomai az ott talált kardon, használt töltények, iszonyat pusztítás és tarthatatlan állapotok – ezeket tapasztalták a PestiSrácok ottjártukkor. Tudósításuk szerint napról napra fokozódik és egyre veszélyesebb a helyzet a délvidéken, ugyanis napi szinten csapnak össze embercsempész bandák, és még a határt védő rendőrökre is rátámadnak.

Forrás: PestiSrácok2023. 11. 03. 17:21
null
Horgos, 2023. október 27. A szerb rendõrség által lezárt egykori Bácska birtok és a környéke Horgos közelében, ahol migránsok lövöldöztek 2023. október 27-én. Hajnali 3 óra körül kezdõdött a lövöldözés Horgos környékén, ahol az utóbbi idõben migránsok szálltak meg elhagyott birtokokat. A szerb rendõrség közlése szerint legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült. MTI/Molnár Edvárd Fotó: Molnár Edvárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héttel ezelőtt a déli határ szerb oldalán, az embercsempész bandák közötti eddigi legdurvább összecsapásban – a helyi hírek szerint – hat ember halt meg, öten pedig megsérültek. És ez csak egyetlen éjszaka mérlege volt. Egy olyan éjszakáé, amikor hét órán át szinte megállás nélkül szóltak a fegyverek az erdőben – olvasható a PestiSrácok oldalán. 

A helyszínen forgattak éppen, amikor a szerb hatóságok bevetése szintet lépett és különleges egységek, egyenruhások százaival települtek a Délvidékre, hogy megtisztítsák a fegyveres embercsempész terroristáktól az erdőket. Exkluzív helyszíni riportjukban látható ezen kívül a Horgos melletti terület, amit korábban a rendőrök sem mertek megközelíteni. A Szelevényi erdőben, a régi majorságban, ahová most Az Akta stábja bejutott, volt hogy több ezer migráns tanyázott. Itt történt egy hete az összecsapás – a helyszínen nemcsak a leszámolás nyomait, hanem egy véres szamurájkardot is találtak. 

A PestiSrácok a helyszínen saját maguk tapasztalták a magyar titkosszolgálatok a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szóló, nyilvánosságra hozott jelentésének borzalmas valóságát.

Az eseményekről a Magyar Nemzet is részletesen beszámolt. Ahogyan hírül adtuk, Kocsis Máté a Facebook-oldalán tudatta, hogy a saját kezdeményezésére kikért titkosszolgálati anyagokat nyilvánosságra hozták. A teljes jelentés ide kattintva elvolvasható.

Fotó: Parlament.hu

A jelentésből kiderült, hogy a szerb–magyar határon már jelen vannak olyan ismert terrorszervezetek is, mint az ISIS, az al-Kaida, a Hamász és a tálibok.

Szerbiában komoly rendőrségi akció indult

A szerb–magyar határon zajló migránsháború nyomán átfogó rendőrségi-csendőrségi akció indult Horgoson és környékén. Az illetékesek folyamatosan a terepen vannak és gyűjtik össze az illegális bevándorlókat. Jelenleg a művelődési ház emeletén kaptak helyet és folyamatosan a terepen vannak, több sikeres akciójuk is volt már az elmúlt napokban, amelynek pozitív hatásai Magyarországon is érződnek.

„2015 óta tart a migrációs válság. Szerbia vendégszeretően viszonyult az érkezőkhöz, de ők visszaéltek ezzel a vendégszeretettel”

– mondta Dejan Lukovic, a szerbiai rendőrség segédigazgatója, aki a napok óta tartó akciót irányítja. A rendőrség és a csendőrség speciális egységei több száz fővel és páncélozott járművekkel vannak jelen a határon. 870, 157, 78 – egymás után érkeznek a számok, melyik nap éppen mennyi illegális migránst gyűjtöttek be írta a PestiSrácok.

Szlovákia is lépett

Robert Fico szlovák miniszterelnök és Matus Sutaj Estok belügyminiszter bejelentették, hogy nagy erőket vonultatnak fel a Magyarországgal közös határon. 

„Az illegális bevándorlás, ha nem figyelünk rá, a terrorszervezetek megjelenését eredményezheti”

– közölte az új szlovák kormány ki. A szlovák hatóságok látványos akciója a héten nagyobbrészt lezárult.

A PestiSrácok helyszíni riportja ide kattintva megtekinthető.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Molnár Edvárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.