Sztrájkolnak a német vasutasok, nálunk is változik a vonatok közlekedése

A német vasúttársaság (Deutsche Bahn) tájékoztatása szerint Németországban november 15-én 22 órától 16-án 18 óráig beszüntetik a munkát. A német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre lehet számítani – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a MÁV.

2023. 11. 15. 15:42
null
Bréma, 2020. február 10. Üres peronok a néptelen brémai vasúti pályaudvaron 2020. február 10-én. A Sabine máshol Európában Ciara elnevezésû viharral érkezõ hurrikánerejû széllökések és heves esõzések miatt a Deutsche Bahn vasúttársaság leállította távolsági járatait és több tartományban is akadozik a közúti és a légi közlekedés. MTI/EPA/Focke Strangmann Fotó: Focke Strangmann
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német vasút (DB) azt javasolja az utasainak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el az utazásukat. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál – írta hivatalos oldalán a MÁV.

Több változásra is felhívták a figyelmet.

 

Ausztria irányába

November 15-én a Tatabányáról 14.26-kor induló Railjet xpress (rjx 66) kivételével valamennyi, Tatabánya–München Hbf., illetve München–Tatabánya közötti railjet korlátozás nélkül közlekedik. A 66-os számú Railjet november 15-én csak Salzburg Hbf állomásig közlekedik.

November 16-án valamennyi Railjet Tatabányától csak Salzburg Hbf-ig megy, illetve onnan indul.

November 15-én és 16-án a Kálmán Imre EuroNight (462, 463) Budapest és Salzburg között közlekedik, a Zürichbe közlekedő közvetlen kocsik korlátozás nélkül közlekednek.

 

Csehország irányába

November 15-én a Berlinbe közlekedő Metropol EuroNight csak a lengyelországi Rzepinig közlekedik.

November 16-án a Berlinből induló Metropol EuroNight csak a lengyelországi Rzepintől közlekedik.

November 16-án a Hungária EuroCity Drezdáig jár, de Prágában egy másik szerelvényre kell átszállni, míg vissza irányba a Hungária EuroCity csak Prágától közlekedik.

November 17-én a Hungária EuroCity csak Prágáig megy.

A már korábban megváltott Németországba vagy a visszaútra szóló menetjegyek díjmentesen visszaválhatók, vagy a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.