Nemzeti konzultáció - Kubatov Gábor: védjük meg szuverenitásunkat!

A Fidesz alelnöke több kiemelten fontos tényre hívja fel a figyelmet, és azt kéri, minél többen töltsék ki és küldjék vissza a nemzeti konzultációs íveket.

Forrás: MTI2023. 11. 21. 22:27
KUBATOV Gábor
Budapest, 2023. november 18. Kubatov Gábor, a Fidesz ügyvezetõ alelnöke beszédet mond a Fidesz Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypárti politikus a stabilitás hiányáról beszélt Európában, ahol - mint mondta - olyan törekvések vannak, hogy a politika kezéből „kicsavarják a hatalmat” és civil szervezeteknek adják. Európa elvesztette vezető szerepét, ami a gazdasági visszaesésben érhető leginkább tetten – fűzte hozzá.

Kubatov Gábor kitért azokra a hátrányokra, amelyeket Magyarország elszenvedhet, ha elveszíti szuverenitását. Elsőként a migrációt említette, kifogásolva, hogy Brüsszelben döntenének arról, „kiket engedjünk be” az országba. Véleménye szerint ez olyan kulturális változásokat hozna, amelyeket Magyarország nem tudna elviselni.

Bírálta azt is, hogy Brüsszel szerint el kellene törölni a rezsicsökkentést és az extraprofitadót, amivel az emberekre hárulna a jelenleginél jóval nagyobb közteher.

A Fidesz alelnöke kitért az Ukrajnának megszavazott európai uniós támogatásra: szerinte a korrupció miatt nem érhet maradéktalanul célba a megszavazott 5 milliárd euró.

Szomorú tényként említette továbbá, hogy egy ukrán férfi a csatatéren mindössze négy napot élhet túl. Érdekes, fűzte hozzá, hogy az unióban nem szerveznek békekoncerteket.

Brüsszel nem lokalizálni, hanem globalizálni akarja az ukrajnai konfliktust

– fogalmazott.

Ami az élelmiszeripart illeti, az ukrajnából érkező egészségtelen, génmódosított gabonáról szólva Kubatov Gábor mondta, ennek csupán az áthaladásában egyeztek meg az Európai Unióval, a valóságban azonban 97 százaléka Európában marad.

Összegzésként Kubatov Gábor azt kérte a hallgatóságán keresztül mindenkitől, hogy minél többen töltsék ki és küldjék vissza a nemzeti konzultációs íveket.
Borítókép: Kubatov Gábor a Fidesz alelnöke (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.