Nyakig benne van a a baloldal a külföldi kampányfinanszírozási botrányban

A Fidesz szerint semmi meglepő nincs abban, hogy a Momentum megint Brüsszelbe rohan feljelentgetni Magyarországot.

2023. 11. 29. 16:46
VARJU László; GYURCSÁNY Ferenc; MOLNÁR Csaba; DOBREV Klára
Budapest, 2023. október 22. Varju László alelnök, Gyurcsány Ferenc pártelnök, felesége, Dobrev Klára európai parlamenti képviselõ és Molnár Csaba ügyvezetõ alelnök (b-j) a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én. A DK 2010-ben alakult az MSZP egyik platformjaként, önálló párttá alakulását Gyurcsány Ferenc a tömörülés egyéves ünnepi összejövetelén jelentette be, 2011. október 22-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Semmi meglepő nincs abban, hogy a Momentum megint Brüsszelbe rohan feljelentgetni Magyarországot, most éppen a parlament előtt lévő szuverenitásvédelmi törvény miatt – szögezte le közleményében a Fidesz-frakció.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, létrejön a Szuverenitásvédelmi Hivatal és már az önkormányzati, valamint az európai parlamenti választások vonatkozásában is börtönbüntetéssel sújthatják azokat a jelölteket, illetve az érintett jelölő szervezetek tisztségviselőit, akik külföldről érkező támogatást használnak fel – egyebek mellett ezt tartalmazza a Kocsis Máté frakcióvezető által benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomag, amellyel összefüggésben a kormány az alaptörvény módosítását is kezdeményezi.

A teljes baloldal momentumostól nyakig benne van a külföldi kampányfinanszírozási botrányban. 

– emelte ki a nagyobbik kormánypárt. Hozzátették: – Nem csoda, hogy nem tetszik nekik, ha bezárjuk a kiskapukat és akár három év börtönt is kaphat, aki idegen érdekcsoportoknak szolgáltatja ki az országot. Magyarország szuverenitása nem játék, a törvénycsomagot még idén elfogadjuk – szögezték le.

Borítókép: Illuszráció (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.