Rétvári Bence: A baloldal újra a nemzeti jelképeinket gyalázza

Ezúttal a Demokratikus Koalíció politikusa méltatlankodott amiatt, mert felújítják a Budai Várat.

2023. 11. 23. 16:11
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2023. május 22. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra reagál az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. május 22-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldal számára a Budai Vár csak egy „operettdíszlet” – szembesítette az ellenzéket Facebook-bejegyzésében Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. 

Parlamenti felszólalásában Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője azért méltatlankodott, mert a kormány több száz millió forintból felújította a Budai Várat.

Rétvári Bence emlékeztetett, hogy a baloldaltól nem áll messze a nemzeti szimbólumok gyalázása: az első Orbán-kormány alatt a Szent Koronát micisapkázták, most a Budai Várat becsmérlik. 

Nekik a nemzeti történelem nem számít, nekik a történelmi épületek nem értékek, nekik az identitás nem fontos, nekik a szuverenitás nem lényeges – sorolta az államtitkár, majd rámutatott: „mi viszont büszkék vagyunk elődeink örökségére, igyekszünk megőrizni, régi fényét újjáéleszteni.”

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.