„Senki nem kérdezte meg az uniós állampolgárokat arról, hogy akarják-e Ukrajnát az EU-ba”

Sok veszéllyel jár a tagországokra.

2023. 11. 27. 18:32
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2023. november 18. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Európai Bizottság egyik biztosa hétfőn Kijevben tárgyalt a teljes EU-s tagságról és arról, hogy hogyan is adjon az Európai Unió, tehát a tagországok, 51 milliárd eurót pluszban – többek között fegyverre – az eddigi több-tízmilliárdon túl – hívta fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében Dömötör Csaba.

A Fidesz államtitkára szerint a magyarokat az egész folyamat kerékkötőiként próbálják meg beállítani. Rámutatott: a gond csak az, hogy erről egyáltalán nem kérték ki az európai állampolgárok véleményét. 

A politikus kérdéseivel felhívta a figyelmet néhány fontos szempontra, amelyeket fontos lenne mérlegelni Ukrajna unióba való felvételénél:

  • hadviselő ország
  • a háborúját az európai uniós állampolgárok adójából finanszíroznák
  • teljesen átalakulna az uniós támogatáspolitika
  • hatalmas mennyiségben fog beözönleni a génmódosított ukrán gabona az EU területére

– Ők nem kérdezték meg, de mi megtesszük, ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban, és minden említett kérdésben mondja el a véleményét – mutatott rá az államtitkár.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.