Távozik a Magyar Orvosi Kamara éléről Kincses Gyula

Azt is elmondta, szerinte milyen elnökre lenne szükség.

Forrás: MOK2023. 11. 15. 7:39
KINCSES Gyula
Budapest, 2022. november 11. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke nyilatkozik a sajtónak a Rendõrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató után 2022. november 11-én. Ortopéd szakorvosokat, két asszisztenst, egy gyógyászati segédeszközök gyártásával foglalkozó cég tulajdonosát, gazdasági vezetõjét és üzletkötõjét, valamint egy másik vállalkozás vezetõjét vette õrizetbe a rendõrség, mert a gyanú szerint csaknem háromezer ember személyes adatával visszaélve írtak fel az orvosok gyógyászati segédeszközöket, amelyek után a gyártók törvénysértõen hívták le a támogatást a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelõtõl. Az összeg eléri a kétszáz millió forintot. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem indul újra a Magyar Orvosi Kamara (MOK) november 25-i választásán Kincses Gyula – jelentette be a kamara közösségi oldalán a testület elnöke. A bejegyzésben emlékeztetett: négy éve az Újratervezés csoport hívására hagyott fel a nyugdíjas élettel, hogy közösen kezdjék el a kamara megújítását, és új célokat tűztek ki, mint a hivatás presztízsének megfelelő bér elérése vagy éppen a hálapénz eltörlése.

Szerinte ezek közül a két legfontosabb célkitűzést sikerült teljesíteniük, a MOK-ot kihozták az árnyékból, a közélet és az egészségpolitika ismert és elismert szereplőjévé tették.

Mindenkinek köszönöm azt, hogy szakmai életemet ezzel a szép küldetéssel zárhatom, és bár az elnökség tagjai egységesen maradásra akartak bírni, nem indulok a november 25-i választáson

– fogalmazott, és hozzáfűzte: a kamara következő éveiben a folytonosságot biztosító, de új, dinamikus, a tagokhoz közelebb álló elnökre van szükség.

 

Borítókép: Kincses Gyula (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.