Vádat emeltek egy háziorvos ellen, aki pénzért írt recepteket és igazolásokat

Az ügyészség vádat emelt az orvos és asszisztense, valamint a vesztegetők ellen is.

Forrás: Ügyészség2023. 11. 22. 11:44
null
Szendehely, 2023. június 26. Vizsgáló a háziorvosi redelõben Szendehelyen, a háziorvosi és védõnõi rendelõ átadása napján, 2023. június 26-án. A Nógrád vármegyei településen 226 millió forintos támogatással megépülhetett a rendelõ, valamint további 100 millió forintból fogorvosi rendelõ építését is megkezdik, teljessé és korszerûvé válik az ott élõ csaknem 1700 ember egészségügyi ellátása. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénzért felírt erős nyugtatók, illetve hálapénz miatt emeltek vádat egy orvos, az asszisztense és két beteg ellen – tájékoztat a Pest Vármegyei Főügyészség.

A vád szerint a Ráckevei járás egyik településén egy gyógyszerfüggő férfi és felesége rendszeresen kérte háziorvosukat, hogy a saját, valamint felesége nevére írjon fel erős nyugtatókat, illetve altatókat.  A gyógyszerekért cserébe pénzt kínáltak.

Az orvos tudomásával és hozzájárulásával az asszisztense 2022 januárja és 2023 áprilisa között a két függőnek fejenként közel ötszáz alkalommal írt fel erős, vényköteles nyugtatót. Emellett arra is rávették az orvost, hogy nagyjából ezer alkalommal a férfi rokonainak a nevére is írjon fel ilyen készítményeket, ám ezeket is a gyógyszerfüggő pár használta fel.

A gyógyszerek felírásáért a férfi rendszeresen fizetett az orvosnak, esetenként az asszisztensnek is.

Az esetek egy részében a gyógyszerfüggő férfit felesége is elkísérte és részt vett a megbeszélésekben és a pénz átadásában is.

Továbbá a háziorvos igazolhatóan

másik hét betegétől fogadott el hálapénzt receptfelírásért, beutalóért, orvosi vizsgálatért, illetve igazolásért.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat által felderített ügyben a Pest Vármegyei Főügyészség az orvos és asszisztense ellen többrendbeli, minősített vesztegetés elfogadása, a gyógyszerfüggő beteg és felesége ellen üzletszerűen elkövetett vesztegetés miatt emelt vádat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.