Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Brüsszel kivételezik Ukrajnával

A Nyugat-Balkán országai most arcul csapva érezhetik magukat.

2023. 12. 16. 11:00
Ukrán zászló, ukrajna, európai unió, zászló Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez az első lépcsőfok, hogy a többi nekünk járó pénzt is megszerezzük – jelentette ki az Európai Bizottság által felszabadított tízmilliárd eurós összeg kapcsán Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Dornfeld László, az Alapjogokért Központ vezető elemzője. Úgy vélte: Ursula von der Leyen, a bizottság elnöke jövőre újrázni szeretne és úgy tűnik, rájött arra, hogy ehhez Magyarországra is szüksége van.

Zila János, a központ elemzője kifejtette: a magyarországi baloldal továbbra is teljesíti a külföldről kapott parancsokat, azért küzdenek, hogy Magyarország ne jusson hozzá a többi neki járó uniós forráshoz. – Ha már megtörtént az ő szemszögükből „a baj”, azaz hogy bizonyos források Magyarországra érkeznek, ezt igyekeznek limitálni, a többi nekünk járó pénz folyósítását továbbra is ott gáncsolják, ahol tudják – mondta az elemző.

Zila János szerint Brüsszel kivételezik Ukrajnával. Vannak más országok is (Szerbia és a Nyugat-Balkán más államai), amelyek sorban állnak az uniós tagságért és már nagyon komoly feltételeket teljesítettek. – Az történik, hogy Ukrajna kivágott a leállósávba és szabálytalanul előzi a sort. Brüsszel pedig mint egy rossz rendőr, ahelyett, hogy lekapcsolná, még tiszteleg is neki – fejtette ki.

Dornfeld László hangsúlyozta: a Nyugat-Balkán csatlakozása gazdaságilag is előnyös lenne, ezeken a piacokon még bőven van lehetőség terjeszkedni, magyar cégek számára is. Ehhez képest azt látjuk, hogy ez nem prioritás, megy a kivételezés Ukrajnával – jegyezte meg. Amivel a többi tagjelöltet jól arcul csapjuk, hogy hiába pedáloztatok itt évekig, Ukrajna nekünk sokkal fontosabb – tette hozzá az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

Az Igazság óráját itt nézhetik, hallgathatják meg: 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.