Elektromos autók oltásához használt különleges eszközt mutattak be a tűzoltók + videó

Mostanra minden vármegyében rendelkezésre állnak az e-oltólándzsák.

2023. 12. 19. 14:43
null
Budapest, 2023. december 11. Kiégett elektromos városnézõ kisbusz oltásának utómunkálatain dolgoznak tûzoltók a fõváros I. kerületében, a budavári Dísz téren 2023. december 11-én. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a közösségi oldalán számolt be róla, hogy már valamennyi vármegyében van e-oltólándzsa. 

Ez a speciális eszköz hatékonyabbá teszi az elektromos járművek akkumulátorának oltását, ugyanis közvetlenül az akkupakkba juttatja az oltóvizet, ezáltal hatékonyan csökkenti az akku belső hőmérsékletét.

A katasztrófavédelem most közzétett egy videót, amelyben bemutatják, hogy a martonvásári önkéntesek oltólándzsáját hogyan használják a tűzoltók egy elektromos autó eloltásához. 

Borítókép: Kiégett elektromos városnéző kisbusz oltásának utómunkálatai a budavári Dísz téren (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.