„Karácsony Gergelynek ismét fontosabb volt a pártpolitika, mint Budapest ügyeinek intézése”

A Fidesz szerint a főváros által elfogadott büdzsé az alkalmatlanság költségvetése.

2023. 12. 13. 15:55
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2023. február 22. Karácsony Gergely fõpolgármester (b) érkezik a Fõvárosi Közgyûlés ülésére a Városházán 2023. február 22-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergelynek ismét fontosabb volt a pártpolitika, mint Budapest ügyeinek intézése, inkább elment a várba mosdatni saját párttársának piszkos ügyeit, ahelyett, hogy a fővárosi költségvetéssel foglalkozott volna – mutatott rá közösségi oldalára feltöltött vidójában a fővárosi Fidesz frakcióvezetője. Wintermantel Zsolt megjegyezte:

Ez a költségvetés az alkalmatlanság költségvetése

– Soha nem látott méretű adóbevétele lesz jövőre a fővárosnak, több mint 300 milliárd forintnyi iparűzési adóval gazdálkodhat, ez duplája annak, amivel Tarlós István az utolsó teljes évében gazdálkodhatott – mutatott rá, majd hozzátette: 

ez reálértéken is sokkal magasabb összeg, mégis adósságban van a város, és még sincs egyetlen egy jelentős fejlesztés sem a költségvetésben.

Mint mondta, Karácsony Gergelyék felélték a tartalékokat, elköltötték a rekordméretű bevételeket, ennek ellenére a város nem fejlődik és vegetál. A főpolgármester sokszor kérdezi, hogy mit ajánl a Fidesz a városnak. 

– Pontosan azt tudjuk ajánlani, ami Tarlós István és a Fidesz–KDNP kilenc éve alatt volt: biztonságos működés és folyamatos fejlődés. Ezt kívánjuk Budapestnek, le kell váltani az alkalmatlan vezetést a város éléről – zárta bejegyzését a politikus.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.