Fidesz: A baloldal a guruló dollárokért külföldi érdekeket szolgál

Ez egyszerre politikai korrupció, külföldi beavatkozás a magyar választásokba és jogellenes támadás Magyarország szuverenitása ellen.

Forrás: MTI2023. 12. 12. 14:51
DOBREV Klára; VARJU László; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2023. október 22. Varju László alelnök, Gyurcsány Ferenc pártelnök és felesége, Dobrev Klára európai parlamenti képviselõ (b-j) a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én. A DK 2010-ben alakult az MSZP egyik platformjaként, önálló párttá alakulását Gyurcsány Ferenc a tömörülés egyéves ünnepi összejövetelén jelentette be, 2011. október 22-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypártok kezdeményezésére az Országgyűlés kedden szavaz a szuverenitásvédelmi törvényről. A baloldali pártok előre bejelentették, hogy nem fogják azt megszavazni, ezzel nyilvánvalóvá tették, hogy a guruló dollárokért cserébe továbbra is külföldi érdekeket képviselnek – közölte a Fidesz.

Eddig is tiltott és törvénytelen volt a pártoknak a külföldi támogatás elfogadása, de az új törvény bűncselekménnyé teszi a külföldi kampányfinanszírozást, amelyért börtönbüntetés jár. 

Ezzel bezárulnak a kiskapuk a baloldal „trükközése” előtt

– hangsúlyozzák.

Kitértek arra, hogy 

a baloldal dollármilliókat kapott külföldről a 2022-es országgyűlési választási kampányra,

a dollárok Gyurcsány és Karácsony emberein keresztül érkeztek hozzájuk. Ez egyszerre politikai korrupció, külföldi beavatkozás a magyar választásokba, és jogellenes támadás Magyarország szuverenitása ellen – írja a közlemény alapján az MTI.

Megvédjük Magyarország szuverenitását – zárta közleményét a Fidesz.

Borítókép: Varju László, Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.