Fontos szerep hárul a polgárőrségre Magyarországon

A kihívások miatt is bővült a 66 ezer tagot számláló szervezet feladatköre.

2023. 12. 29. 10:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A polgárőrök Magyarország kormányának stratégiai partnerei és szövetségesei – jelentette ki a miniszterelnök főtanácsadója közösségi oldalára feltöltött videójában. Nyitrai Zsolt hozzátette: komoly feladatuk van a közbiztonság fenntartásában és az államhatár védelmében, a kormány anyagilag és erkölcsileg is megbecsüli szolgálatukat. 

A kormány köztestületté nyilvánította a szövetséget, és 2010-hez képest duplájára nőtt a szervezet költségvetési támogatása annak érdekében, hogy kiszámítható és biztonságos legyen a működésük 

– mondta. A politikus hozzátette: a kormány a nehéz gazdasági helyzetben a háborús infláció letörése után is a stabilitásra törekszik. A 2023-as év támogatásainak köszönhetően a polgárőrség járműparkja is gyarapodott, 

most már több mint 2100 személygépkocsi és új elektromos robogók, táblagépek és drónok segítik a polgárőreinket az eredményes szolgálatban

– mutatott rá Nyitrai Zsolt, majd hozzá tette: a kormány köszöni a több mint 66 ezer polgárőr önkéntes munkáját. A polgárőrök 2024-ben is számíthatnak Magyarország kormányára.

Idén új feladatokkal is bővült a polgárőrség munkája

– Idén három kiemelt feladatunk volt, a közterületek rendje és a közterületi járőrszolgálat, a határvédelem, a határszolgálat, valamint az idős és beteg emberek segítése, róluk való gondoskodás – számolt be az Országos Polgárőr Szövetség elnöke. 

Túrós András hozzátette: új feladatként jelentkezett az állatvédelem és a felelős állattartásban való közreműködés. Az elnök elmondta, hogy a polgárőrség szervezetileg tovább erősödött, harmincöt új egyesület alakult, és kétezer fő új polgárőr kezdte meg a szolgálatát. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.