Karácsonyi adománygyűjtés a kárpátaljai gyermekekért

A Határtalanul a Magyar Fiatalokért Egyesület ezúttal a munkácsi gyermekkórháznak kezdett adománygyűjtésbe.

2023. 12. 17. 8:00
Borítókép: A Határtalanul a Magyar Fiatalokért szervezet adománygyűjtő estje (Forrás: Határtalanul a Magyar Fiatalokért)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Határtalanul a magyar fiatalokért és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetnek köszönhetően megvalósuló, adománygyűjtő rendezvényen Nacsa Lőrinc miniszeri biztos a jótékonysági est megnyitóján elmondta,

Karácsonykor sok ilyen jótékonysági akciót szervezünk. Nagyon fontos ez a mai nap is, de sokszor megfordul a fejemben, hogy mi lesz karácsony után, kitart-e a lelkesedés, mi van januárban.

A miniszteri biztos kiemelte, hogy a Határtalanul a magyar fiatalokért szervezet rendezvénye kiemelt fontosságú annak a fényében, hogy már csaknem két éve szörnyű háború dúl a szomszédunkban. 

Köszöntőjében Dobsa István, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ifjúsági szervezetének elnöke az adománygyűjtés kapcsán elmondta, 

Ezt, a jótékonysági eseményt Bagi Barnával, a Határtalanul a magyar fiatalokért szervezet elnökével azért hívtuk életre, hogy biztosítsuk a találkozásnak a lehetőségét, és régi kárpátaljai hagyományokat szem előtt tartva, cselekedjünk valami jót. Ezért döntöttünk, hogy a Munkácsi gyermekkórház javára gyűjtünk.

– jelentette ki Dobsa, majd pedig megköszönte minden önkéntes és támogató segítségét, akiknek közbenjárása nélkül ez a mai este nem valósulhatott volna meg.

A Határtalanul a magyar fiatalokért szervezet elnöke, Bagi Barna egy történetet is elmesélt az est megnyitóján, amelyben elmondta, 

ha hiszünk a gondviselésben, akkor látjuk, hogy Kárpátalját már a mi generációnk fogja megmenteni. Ehhez azonban fel kell nőnünk a feladathoz, és le kell cserélnünk azt a mérgező gondolatot, amit úgy hívnak, hogy szánd meg Isten a magyart arra, hogy legyen meg a te akaratod. 

Az adománygyűjtő est megnyitóján elmondott beszédében Illés Boglárka országgyűlési képviselő kiemelte, a szervezet megalapításakor még elképzelhetetlen volt, hogy a szomszédunkban egyszer háború fog kitörni. 

Köszönetet szeretnék mondani mind a Határtalanul a Magyar Fiatalokért Egyesületnek, mind a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ifjúsági szervezetnek, amiért az elmúlt években kiemelt szövetségre léptek, és a fiatalok számára olyan stabilitást jelentenek, amihez érdemes tartozni.

– a képviselő hozzátette, bízik abban hogy a következő öt vagy ötven évben még sok ilyen közös rendezvényre fog sor kerülni, amelyre érdemes lesz visszagondolni.

Borítókép: A Határtalanul a Magyar Fiatalokért Egyesület adománygyűjtő estje (Forrás: Határtalanul a Magyar Fiatalokért) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.