Lázár János: Itt az ideje a rendszerváltásnak a jegyek és bérletek terén is

Az elmúlt harminc év legnagyobb tarifareformján dolgozik az építési és közlekedési miniszter.

2023. 12. 07. 10:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt harminc év legnagyobb tarifareformján dolgozik Lázár János munkatársaival a minisztériumban és a MÁV–Volán-csoportnál – írta Facebook-posztjában Lázár János építési és közlekedési miniszter. 

Mint írta, az a célja, hogy 

65 év felett és 14 év alatt ingyenesen utazhasson mindenki Magyarországon. 

Ezzel a közösségi közlekedés nyertesévé tehetünk minden magyar családot – írta.

Ugyanígy ingyenessé akarná tenni a közlekedést a legsérülékenyebb társadalmi csoportoknak is, például a fogyatékkal élőknek, és az eddigieknél több segítséget szándékozik adni a közalkalmazottak, például a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók utazásához. A miniszter terveinek köszönhetően lehetőség lesz

többet adni, kevesebbért és sokkal egyszerűbben, mint a Kádár-rendszerből örökölt bonyolult, legalább 65-féle jogcímre épülő, elavult tarifarendszerrel.

Itt az ideje a rendszerváltásnak a jegyek és bérletek terén is. Az előterjesztést december 19-én tárgyalja újra a kormány – tájékoztatott Lázár János. 

Borítókép: Lázár János építési és közlekedési miniszter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.