Ma havazhat is, de a fehér karácsony még mindig bizonytalan + videó

Mutatjuk, milyen időjárás várható csütörtökön.

2023. 12. 21. 6:57
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A köd és a rétegfelhőzet megszűnik, jellemzően erősen felhős vagy borult idő várható, és reggel, kora délelőtt lehet némi napsütés a nem rétegfelhőzettel borított tájakon – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Estig főként északon lehet gyenge eső, néhol havas eső, majd észak felől már egyre több helyen valószínű csapadék.

Vegyes halmazállapot az Északi-középhegységben lehet.

A délnyugatira forduló szél mindenütt megélénkül, délután egyre nagyobb területen megerősödik, este az Észak-Alföldön, Borsodban viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul. Késő este 1, 9 fok valószínű.

 

Hol eshet a hó?

A délnyugati, nyugati szelet csütörtök estétől északkeleten, Borsod és Szabolcs térségében viharos lökések kísérhetik. Késő estétől az északnyugati területeken is előfordulhatnak óránként hetven kilométeres erősség körüli széllökések.

Észak felől csapadékzóna érkezik, amiből az Északi-középhegység térségében vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső) is megjelenhet.

A hegycsúcsokon gyenge havazás kezdődhet,

amelyből legfeljebb pár centis hóréteg képződhet.

 

Lesz fehér karácsony?

Az álcázott hidegfront átvonul, csütörtökön délután ködös, fagyos tájak már sehol sem lesznek a megélénkülő délnyugati szélnek köszönhetően. Estétől észak felől egyre többfelé szükség lehet az esernyőkre. Frontokból ezt követően sem lesz hiány.

A folytatás változékony időt ígér, de még mindig nagy az előrejelzés bizonytalansága. A rendelkezésre álló adatok szerint hétvégén inkább folyékony halmazállapotú csapadékra, havas esőre van kilátás. Az északi tájakon számíthatunk szilárd csapadékra, de oda is megérkezik az enyhülés, és az eső lesz a meghatározó.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.