Többen meghaltak az Egyesült Államok északkeleti részét sújtó ítéletidőben + videók

Legkevesebb négy ember meghalt az Egyesült Államok északkeleti partvidékén hétfőn végigvonuló viharokban − közölték a hatóságok.

Forrás: MTI2023. 12. 19. 6:27
null
Collegeville, 2023. december 18. Mentõalakulatok tagjai a Perkiomen Creek folyó által elöntött területen a Philadelphia szomszédságában fekvõ Collegeville-ben 2023. december 18-án. MTI/AP/Matt Rourke Fotó: Matt Rourke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

New York államban egy autót ragadott el a megáradt Catskill-patak, amikor a sofőr a vízzel elárasztott úton megkerülte a felállított útakadályt.

Pennsylvaniában egy férfit a vízben elsüllyedt autójában találtak holtan. 

Maine államban egy kidőlő fa sújtott halálra egy férfit, aki házának tetejéről próbálta eltávolítani a törmeléket, Massachusettsben szintén egy kidőlő fa ölt meg egy 89 éves férfit.

A jelentős esővel és széllel járó időjárási ciklon hétfőn érte el az ország északkeleti területét, miután vasárnap a keleti partvidék déli területeire vitt esőt, és ennek nyomán helyenként áradásokat. 

A vihar a legkomolyabb károkat New York, Pennsylvania, Massachusetts, Vermont és Maine államban okozta, ahol utakat öntött el, valamint a kidőlő fák is akadályozták a közlekedést, és repülőjáratok százait kellett törölni.

A vihar nyomán több mint félmillió háztartásban nem volt áram hétfőn. Massachusettsben 280 ezer, Maine államban 350 ezer helyen szünetelt a szolgáltatás.

A vihar New Jersey állam egyes területeire 130 milliméter esőt vitt, Pennsylvania állam északkeleti részére 100 millimétert, miközben a széllökések sebessége meghaladta az óránkénti 110 kilométert. A dél felől érkező front a csapadék mellett szokatlanul enyhe levegőt hozott, az ország északkeleti területein helyenként a hőmérséklet meghaladta a 15 fokot.

Borítókép: Mentőalakulatok tagjai a Perkiomen Creek folyó által elöntött területen a Philadelphia szomszédságában fekvő Collegeville-ben 2023. december 18-án (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.