Meghátrált Józsefvárosi önkormányzat? Elhalasztják az iskolautca program kivitelezését

Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő az iskolautca programmal kapcsolatban elmondta, a baloldali városvezetés egészen őrült ötletek mentén teszi lehetetlenné a közlekedést.

2023. 12. 07. 13:26
null
20230919 Budapest Forgalmi dugó a városban. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz–KDNP VIII. kerületi önkormányzati képviselője, Szilágyi Demeter a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, a további parkolóhelyek elvételének elcsúsztatása nem jelenti azt, hogy a baloldali városvezetés felhagyott az autóellenes politikával, csupán átmenetileg felfüggesztették azt. 

Elég komoly berögződés náluk ez az autósüldözés téma. Már most teleplakátolták a 32-esek terét, hogy egy újabb kamu részvételi folyamattal monitorozzák a lakosságot, mit szólnak majd a parkolóhelyek elvételéhez. Biztos, hogy nem hátráltak meg ebben, de a lakossági tiltakozás egyenlőre eredményes volt

– jelentette ki Szilágyi Demeter, aki elmondta, hogy a környéken minden társasházat végigjárt, a lakosok pedig egyértelműen azt állították, hogy őket senki sem kérdezte meg a tér autómentesítésével kapcsolatban. 

Az az általános benyomásom, hogy az emberek egyszerűen nem értik, hogy a városvezetés miért ennyire autóellenes. Nyilvánvalóan kell a városban egy egészséges egyensúly a közlekedésben, de azért az mégsem járja, hogy egyik napról a másikra több száz parkolóhelyet vesznek el, és egyik napról a másikra a forgalmi rendet olyan módon alakítják át, hogy nemhogy javult volna a helyzet, hanem tovább romlott

– tette hozzá a politikus, aki szerint Józsefvárosban nem luxuscikként használják az autót az emberek, hanem dolgozni járnak vele, miközben a városvezetés a gépjárművek birtoklását luxusként kezeli.

Városvezetési krízis

Szilágyi Demeter a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva elmondta, Józsefvárosban nem parkolási, hanem városvezetési krízis van, amelynek csak egy eleme a parkolás, ugyanis a képviselő szerint a városvezetés infrastruktúrához kapcsolódó viszonya nagyon rossz, és a Pikó-féle önkormányzat eredeti célja, ami a helyiek életszínvonalának növelése, illetve a kerület élhetőbbé tétele volt, egyértelműen megbukott. 

El kell jönni reggel, napközben, este a városba, és meg kell nézni, utcákat, meg kell nézni azt, hogy milyen a helyzet Józsefvárosban. Semmit sem változott a parkolóhelyek telítettsége, cserébe mindenki fizet, hatalmas dugók vannak szerte a városban, miközben a Karácsony Gergely-féle biciklisáv-őrület miatt a környező utak forgalmát is megbénították

 – mondta el a politikus, aki elárulta, hogy megfelelő alternatívák kidolgozásával meg lehetne oldani a kialakult állapotokat. 

Bővíteni kellene a lakossági parkolási övezeteket

A legfontosabb a nyitott párbeszéd. Azt gondolom, hogy a lakosságot előnyben kell részesíteni a parkolóhelyek kiosztásakor, és bővíteni kell a kizárólag lakossági parkolási övezeteket. Ezen felül az önkormányzatnak arra kell törekednie, hogy minél több olyan parkoló lehetőség létesítsen a város külső részein, ahol az önkormányzat hozzájárulásával azok a lakosok tudnák tárolni az autójukat, akik nem napi szinten használják azokat

– jelentette ki Szilágyi Demeter, aki szerint jelenleg a legélhetőbb megoldás, hogy azonnal meg kell szüntetni a helyi lakosok fizetős parkolását.  A következő lépésekben pedig az önkormányzati képviselő szerint az összes parkolást nehezítő intézkedést felül kell vizsgálni, és adott esetben meg kell azokat semmisíteni. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.