Novák Katalin kezet rázott az új magyar űrhajóssal

Az államfő szerint az űrexpedícióban való magyar részvétel komoly kutatási és gazdasági haszont hozhat az országnak.

2023. 12. 04. 20:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ami biztos: ma az új magyar űrhajóssal is kezet fogtam” – jelentette ki az államfő a közösségi oldalán. Novák Katalin hozzátette: a kiválasztási folyamat utolsó szakaszáig négy felkészült jelölt jutott, hogy közülük ki lesz a befutó, még nem tudni.

– Több mint négy évtized után ismét magyar járhat az űrben – mutatott rá a politikus, aki Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztost és a HUNOR – Magyar űrhajós program résztvevőit fogadta a Sándor-palotában.

Az űrexpedícióban való magyar részvétel nemcsak büszkeséget jelent Magyarországnak, de komoly kutatási és gazdasági haszon is származik belőle

 – mutatott rá Novák Katalin.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a kormány 2021-ben fogadta el a Magyarország űrstartégiája című dokumentumot, amelyben körvonalazták azokat a feladatokat, amelyek révén Magyarország versenyképes lehet ebben a szektorban.

– Magyarországnak pontosan ugyanannyi tennivalója van az űrkutatás területén, mint az egészségtudományokban, és ott kell felzárkózni, ahol arra reális esély van – nyilatkozott lapunknak Ferencz Orsolya, majd hozzátette: Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós arról beszélt, hogy a fiatalokat motiválni kell a tanulásra és a kemény munkára, mert ezek nélkül nem fognak eredményeket elérni.

Borítókép: Novák Katalin az űrhajósjelöltekkel (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.