Így indult el három űrhajós a Nemzetközi Űrállomásra + videó

Üdvrivalgás kísérte a Szojuz felemelkedését Bajkonurban.

2023. 09. 15. 19:38
CSUB, Nyikolaj
Bajkonur, 2023. szeptember 15. Fellövik a Szojuz MSz-24-es orosz ûrhajót fedélzetén Loral O'Hara amerikai, valamint Oleg Kononyenko és Nyikolaj Csub,orosz ûrhajósokkal, a Nemzetközi Ûrállomásra (ISS) induló következõ, 70-71-es expedíció tagjaival a kazahsztáni Bajkonurból 2023. szeptember 15-én. MTI/EPA/Makszim Sipenkov Fotó: Makszim Sipenkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyi idő szerint 20.44-kor a kazahsztáni, de Oroszország által irányított Bajkonur űrrepülőteréről sikeresen felszállt a Szojuz MS-24-es űrhajó, amely három embert, két orosz kozmonautát és egy amerikai asztronautát vitt a Nemzetközi Űrállomásra. Az eseményt mintegy kétezer ember kísérte figyelemmel a helyszínen, lapunk is a helyszínen követte az eseményeket.

A közösségi oldalakon is minden szem a kazahsztáni állomásra szegeződött.

Borítókép: Fellövik a Szojuz MSz-24-es orosz űrhajót fedélzetén Loral O'Hara amerikai, valamint Oleg Kononyenko és Nyikolaj Csub orosz űrhajósokkal, a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) induló következő, 70-71-es expedíció tagjaival a kazahsztáni Bajkonurból 2023. szeptember 15-én. (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.