Olyan kiegészítő tábla jelent meg az Üllői úton, hogy „rendőr legyen a talpán, aki ezért büntetni fog”

Vitézy Dávid volt államtitkár szerint kérdéses, hány autós látja és tudja értelmezni ezt a BKK-s járatszámra utaló kis táblát.

2023. 12. 20. 11:20
az új tábla az Üllőin Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sávváltás csak a 100E számára engedélyezett“ – egy ilyen új tábla jelent meg az Üllői úton, mutatott rá Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid. 

A volt közlekedési államtitkár szerint az Üllői úton a buszok lettek az új forgalmi rend legnagyobb vesztesei a korábbi buszsáv megszüntetése miatt, sajnos nem sok változás történt. 

A 100E busz a nagykörúti csomópontban egyedüliként kapott jogosultságot a balra kanyarodó belső sávban kielőzni a sort, majd sávot váltva mégis egyenesen haladni tovább a Kálvin tér felé

 – mutatott rá  Vitézy Dávid. Véleménye szerint a KRESZ-ben vagy az útügyi műszaki előírásokban nehezen fog bárki ilyesféle megoldásra példát találni – eleve, hány autós látja és tudja értelmezni ezt a BKK-s járatszámra utaló kis táblát. 

Rendőr legyen a talpán, aki egy itt sávot váltó autóst megbüntet a kis szöveges táblácska alapján.

– jegyzete meg. A volt államtitkár rámutatott: 

itt lenne az ideje a kapkodás helyett a belső Üllői út forgalmi rendjét teljesen felülvizsgálni.

 A nemrég újból megnyílt európai uniós források, a „bringasztrádák” fejlesztésre az uniós fejlesztési tárca által a BKK számára kiírt pályázat erre most alkalmat is ad – tette hozzá. Szerinte szükség van itt biztonságos kerékpársávra, de a forgalmi rend – mint fogalmazott – ma kaotikus. 

Borítókép: Az új közlekedési tábla az Üllői úton (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.