Tovább bujkál a sajtó elől Karácsony Gergely

A főpolgármester ezúttal sem volt hajlandó válaszolni az újságírók kérdéseire.

2023. 12. 13. 11:02
_Z2K7752
20191012 Budapest Ellenzéki kampányzáró rendezvény a XV. kerületben önkormányzati választás Képen: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció DK elnöke Fotó: Kurucz Árpád Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely az év utolsó közgyűlésére sem a megszokott útvonalon, a főbejáraton keresztül érkezett, inkább hatalmas kerülőt téve a pulpitus mögül bukkant fel, pusztán azért, hogy elkerülje a sajtó kínos kérdéseit. Később bejelentette, hogy elhalasztja a Fővárosi Közgyűlés ülését párttársa, az I. kerületi polgármester, V. Naszályi Márta fegyelmi ügyének tárgyalása miatt.

 

A főpolgármester és a 99 Mozgalom körül ugyanis szorul a hurok, az elmúlt hetekben több kellemetlen ügy is napvilágot látott. Az egyik ilyen a Főpolgármesteri Hivatal jogi tanácsadójának, Tordai Csabának az ügye. Gyurcsány bizalmasának ügyvédi irodájában ugyanis nemrég házkutatást tartott a NAV a 99 Mozgalommal összefüggésbe hozható illegális kampányfinanszírozás ügyében.

A baloldali vezetésű főváros ezek után kiállt Tordai Csaba mellett. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy háttérbeszélgetésen kijelentette, hogy Gyurcsány bizalmasa

kiváló munkatársunk, és kiváló munkát végez a Városháza működtetésével, a döntések előkészítésével kapcsolatban.

Kiss Ambrus ezek után a Magyar Nemzet kérdésére a háttérbeszélgetésen elmondta, a fővárosnak semmi oka nincs arra, hogy megszakítsa a kapcsolatot Tordai Csabával, és ne dolgozzon tovább Gyurcsány Ferenc egykori államtitkárával.

A főpolgármester emellett Rákosrendező ügyében is egyre kellemetlen helyzetbe került, magyarázkodni kényszerült, ugyanis a fejlesztés bejelentése után tartott sajtótájékoztatón azt állította, nem támogatja magasházak építését Rákosrendezőn. Azonban a kijelentések után előkerült egy dokumentum, amely szerint Karácsony Gergely zuglói polgármesterként még oslói mintára magasházakkal akarta teletűzdelni a kérdéses területet.

Ezek után a polgármester a közösségi oldalán kezdett kínos magyarázkodásba, elmondta ugyanis, hogy a két kijelentése között eltelt néhány év alatt megváltozott a magasház szó jelentése. A főpolgármester kijelentette, hogy a korábban elfogadott dokumentumban kizárólag a 65 méternél alacsonyabb magasházakra gondoltak.

 

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Forrás: MTI/Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.