Visszatértek a gyurcsányi idők a pécsi városházára

Péterffy Attila, a város polgármestere megtévesztette a helyieket.

Forrás: BAMA2023. 12. 06. 6:55
PÉTERFFY Attila
Pécs, 2023. november 29. Péterffy Attila polgármester beszédet mond a világörökség részét képezõ pécsi ókeresztény síremlékeket érintõ, csaknem egymilliárd forintos európai uniós és kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztési program záróeseményén a pécsi Cella Septichora Látogatóközpontban 2023. november 29-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 16 milliárd forintos Péterffy-adósságot 2048-ig fizethetik a pécsiek címmel indított tájékoztató kampányt az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Pécsett – jelentette be Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke, országgyűlési képviselő és Őri László, a Fidesz pécsi választókerületi elnöke. A Baranya vármegyei hírportál azt írja, az IKSZ pécsi szervezete nevében egy olyan tájékoztató kampányt indítottak, amellyel a baloldal pécsi tevékenységét mutatják be.

Gyurcsány Ferenc a napokban eldöntötte, hogy Péterffy Attila lesz a baloldal pécsi jelöltje, de már most is ugyanaz történik Pécsett, ami a Gyurcsány-korszakban történt Magyarországon. Eladósítás, káosz és a haverok kitömése: erről szóltak a pécsi városvezetés elmúlt évei

– mondta Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke. Jelezte: Péterffy 16 milliárd forintos adósságot halmozott fel, s szerintünk fontos, hogy mindenki értesüljön erről a városban, hiszen ebből a pénzből számtalan javaslatot meg lehetett volna valósítani. Rendbe lehetett volna tenni a közösségi közlekedést, utakat, játszótereket lehetett volna építeni, mégsem erre költött a pécsi városvezetés.

Elmondta azt is, hogy az adósság fejében káoszt és mutyit kaptak a város lakói. Kitért arra is, hogy a kampányt azért az ifjúsági szövetség valósítja meg, mert „az itt élő fiatalok jövőjéről van szó, Péterffyék pedig ellopják”.

Őri László hozzátette, hogy Péterffy szakértői, független városvezetés ígéretével tévesztette meg a pécsieket 2019-ben, és láthatjuk, hogy ebből mi lett.

– Gyurcsány Ferenc hálójába került a pécsi városvezetés, és Péterffy Gyurcsány emberévé vált. A következő hetekben minden pécsi háztartásba az ifjúsági kereszténydemokrata szövetség által koordinált kampány keretében eljuttatjuk azt a tájékoztató kiadványt, amelyben felhívjuk a figyelmet, hogy mit ígért és mit kaptak a pécsiek a baloldali városvezetéstől: káoszt, dugókat, ügyvédmutyit, telekmutyit, lakásmutyit, óriáskereket és Pécs Pride-ot – fogalmazott.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy egy vízióval rendelkező, komoly fejlesztési stratégiát megvalósító városvezetés helyett Pécset ma sodródás jellemzi. Ha a következő évben nem kap új irányt a város, akkor komoly veszélye van annak, hogy Pécs végérvényesen lemarad, és nem tudja azt a lehetőséget megragadni, amelyet a kormány megfogalmazott azzal, hogy a régió és benne Baranya újraiparosítását valósítja meg a következő időszakban.

Határozott véleményünk van, és erről szeretnénk a pécsieket is meggyőzni, hogy Pécsnek a következő évben változásra van szüksége

– szögezte le.

Borítókép: Péterffy Attila, Pécs polgármestere (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.