A csepeli kettős gyilkosság áldozataira emlékezett Németh Szilárd

Tisztelettel és kegyelettel emlékezett meg a csepeli kettős gyilkosság helyszínén a két halálos áldozatról, Takács Józsefről és Papp Lászlóról a 15. évforduló alkalmából a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, a Fidesz alelnöke, a párt országgyűlési képviselője.

Forrás: MTI2024. 01. 07. 21:48
Forrás: FB/ Németh Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenöt évvel ezelőtt, 2009. január 7-én este Csepelen, a Széchenyi utcai Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában lelőtték Takács Józsefet, az iskolát működtető alapítvány vezetőjét és Papp László tanárt.

Németh Szilárd, a kerület parlamenti képviselője a közösségi oldalán úgy fogalmazott:

A Vörös Csepel világa, az MSZP-s politikai körök hatalom- és pénzéhsége, az elv- és üzlettársak maffiaszerű összefonódása, az öntelt páváskodás és basáskodás vezetett el a legsúlyosabb bűncselekményig. Mindez évek hosszúsága alatt épült ki, de ha már a 2006-os választásokon leváltották volna a csepeliek ezt a baloldali mutyivilágot, akkor az áldozatok még ma is élhetnének.

A Fővárosi Ítélőtábla 2013-ban tényleges életfogytiglanra ítélte a csepeli kettős gyilkosság elsőrendű vádlottját, Kun Tamást. A másodrendű vádlottat, Deme Gábort szintén életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték.

A kettős gyilkosság hátterében az állt, hogy az iskolát működtető alapítvány vezetője rájött Deme Gábor iskolaigazgató sokmilliós pénzügyi visszaéléseire. Vizsgálatot indított, majd felmerült, hogy az igazgatót eltávolítja az iskolából és a rendőrséghez fordul. Ekkor Deme Gábor – a sikkasztás napvilágra kerülésének megelőzése érdekében – elhatározta, hogy Kun Tamással, az iskola gondnokával megöli az alapítványi vezetőt, ezért az iskolába hívta megbeszélésre az esti órákban. Deme Gábor jelenlétében a gondnok pisztollyal közvetlen közelről lelőtte a két áldozatot.

Deme Gábor a bűncselekmény idején az MSZP csepeli oktatási bizottságának, az önkormányzat pénzügyi bizottságának és a vagyonkezelő közbeszerzési bizottságának is tagja volt, nem sokkal korábban pedig a helyi szocialisták elnökségében is szerepet vállalt.

A párt a bűncselekmény után nem sokkal kizárta Deme Gábort.

Borítókép: Németh Szilárd a megemlékezésen (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.