A Republikon mérése szerint továbbra is toronymagasan vezet a Fidesz

A kutatás szerint három lista esélyes EP-mandátumra, a Kétfarkú Kutya párt már a Momentumot is előzi.

Forrás: Republikon Intézet2024. 01. 26. 14:34
ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. november 18. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke beszédet mond a Fidesz Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredmények az előzetes feltételezéseknek megfeleltek, azonban így is akadt meglepetés.

A Fidesz–KDNP továbbra is a legerősebb támogatottsággal rendelkező párt maradt – derült ki a Republikon Intézet legújabb reprezentatív pártpreferencia-kutatásából, amit közösségi oldalukon osztottak meg. A felmérés szerint a második helyen Gyurcsány Ferenc pártja a teljes népesség 12 százaléka által támogatott Demokratikus Koalíció, amely a pártválasztók körében 19 százalékon áll, egy százalékot emelkedett tavaly év vége óta a kutatás szerint. Harmadik helyen, minimális előnnyel a Mi Hazánk áll akiket a teljes népesség hat százaléka, a pártválasztóknak pedig a kilenc százaléka támogat.

A negyedik helyre meglepetésre előrelépett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, amely megelőzte a Momentumot.

Ugyan mindkét párt támogatottsága öt-öt százalék a teljes népességben, azonban a pártválasztók nyolc százaléka szavazna a Kutya pártra, míg csak a hét százalékuk választaná a Momentumot.

A hatodik legnépszerűbb párt továbbra is az MSZP, amely azonban már öt százalék alatt van, mindössze háromszázalékos támogatottságot értek el a teljes népességben, míg a pártválasztók körében öt százalékot értek el.

Az MSZP-t az LMP, a Jobbik és a Párbeszéd követi, amelyeknek egyenként két százalékot sikerült csak elérniük a teljes népességben. Közülük az LMP van a legjobb helyzetben, mivel sikerült négy százalékot elérniük a pártválasztók között, míg a Jobbiknak és a Párbeszédnek csupán három-három százalékot.

Fotó: Republikon Intézet

Azt is fontos kiemelni, hogy a teljes népesség 34 százaléka bizonytalan az ügyben, hogy melyik pártra adná le a szavazatát.

Fotó: Republikon Intézet

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.