Bilincsben vezették el a rendőrök a kórház főorvosát

A főorvos elfogadta az orvoslátogató pluszbevételt ígérő ajánlatát.

Forrás: Police.hu2024. 01. 24. 8:57
null
Tószeg, 2024. január 16. Bûnügyi helyszínelõk dolgoznak Tószegen 2024. január 16-án. A Tiszavirág utca egyik családi házában, az állampolgári bejelentésre kiérkezõ rendõrök holtan találtak egy férfit és egy nõt. A rendõrség emberölés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettessel szemben. MTI/Mészáros János Fotó: Mészáros János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vesztegetés gyanúja miatt hallgatták ki a rendőrök január 15-én a nyíregyházi kórház volt főorvosát és egy gyógyszerforgalmazó társaság orvoslátogatóját. A nyomozás szerint a korábbi osztályvezető kenőpénzért írhatott fel gyógyszereket a betegeinek.

A Police.hu közlése szerint a hatóságok üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást a nyíregyházi kórház egyik korábbi osztályvezető főorvosa és egy gyógyszerforgalmazó társaság orvoslátogatója ellen.

Az 54 éves főorvos a nyíregyházi kórházban a munkaviszonya alatt fogadott el pénzt egy bizonyos gyógyszer felírásáért cserébe a 42 éves orvoslátogatótól. Rendszeresen írta fel receptre az orvoslátogató által képviselt készítményeket, emellett a kórházban kezelt daganatos betegeknek is rendszeresen ajánlotta ezeket.

A főorvost és az orvoslátogatót január 15-én a rendőr-főkapitányságra vitték, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket. A rendőrök kutatásokat tartottak, és lefoglalták a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó iratokat és elektronikus adatokat. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek. A nyomozásban valószínűleg a gyanúsítottak száma is nő – tették hozzá.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mészáros János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.