Feljelentették a mentőápolót, dicséretet kapott

Állását egy ellátott férfi rokona fenyegette.

2024. 01. 23. 21:51
null
Budapest, 2021. október 16. Száguldó mentõautó élesen kanyarodik a fõvárosban a Soroksári útról a Kvassay Jenõ út felé. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volt már, hogy hamburgerezés vagy hangos sziréna miatt, de parkolásért is érkezett már kifogás a mentőkhöz, most pedig azért háborodott fel egy hozzátartozó, mert a mentőautó csak a betegek ellátását és szállítását szolgálja – idézte fel az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán.

Egy nő ugyanis egyik péntek éjjel hívott mentőt a 75 év körüli férfi rokonához, mert elhanyagolt krónikus betegségei miatt rosszul lett. A mentőszolgálat kollégái rövid időn belül a helyszínre is értek és megvizsgálták a beteget, majd precíz helyszíni ellátást nyújtottak. A kórházba szállítás előtt azonban a mentőápoló arról tájékoztatta a nőt, hogy a mentési helyzetre való tekintettel nincs lehetősége elkísérni a beteget a mentőautóban,

ezért a nő dühöngeni kezdett.

Először híradóval és állásuk elvesztésével fenyegette meg az életmentőket, majd a mentő lépcsőjére állva kezdett hangos telefonálgatásba. A vitának a mentésirányítás vetett véget, amikor rendőri segítség lehetőségét ajánlotta fel rádión.

A mentők ezek után indulhattak csak kórházba a beteggel, aki már leginkább rokona viselkedése miatt érezte kellemetlenül magát. Mire a sürgősségire értek, a hivatalos panasz is megérkezett, amiben a nő a mentőápoló azonnali kirúgását követelte. Az emiatt indított belső vizsgálat hétfőn lezárult, a mentők hanganyagokkal és statisztikákkal bizonyították, hogy a mentőegység vezetője

jó döntést hozott, és mindenben a szolgálati szabályzatban leírtak szerint járt el.

A feljelentés kapcsán megismert betegdokumentációból kiderült, hogy a mentőápoló olyan kórképet is felismert a helyszínen, amivel sürgősségi ellátás során csak ritkán találkoznak az életmentők. Az eredményről a panaszost és az érintett mentőápolót is tájékoztatták, aki példamutató ellátásért régióigazgatói dicséretben is részesült.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.