Keresztet állított Nagykovácsi mellett az Identitás Generáció

Nevetségesnek tartják az ellenzők érveit.

2024. 01. 28. 22:52
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi időben Magyarországon megszaporodtak a keresztényellenes akciók. Mint a Magyar Nemzet is beszámolt róla, a Nagy-Szénáson álló fakeresztet elégették, ezt követően pedig megmozdulás szerveződött annak érdekében, hogy megakadályozzák a kereszt visszaállítását. A keresztényellenes akciót folytatva néhány hete Dunavecsén egy vandál kétszer is összetörte a Szűz Mária-szobrot – ismertette az Identitás Generáció közleményét az Origó. Hangsúlyozták: mivel országunk ezer éve keresztény, ezért a magyar nép kultúrájának szerves része a kereszténység.

A XX. századi isten- és nemzetellenes ideológiák képviselői megpróbálták végképp eltörölni a kereszténységet, és elpusztítani az emberek szívében a hitet. A keresztény szimbólumok elleni támadásokat ezen ideológiák szellemi örököseinek lehet tulajdonítani, legyenek kalapáccsal szobrot rombolók vagy magukat természetvédőnek mondó bolsevikok hívták fel a figyelmet. Rámutattak:

a keresztállítást ellenzők érvelése nevetséges, hiszen egy kereszttől nem pusztulnak ki a növények.

Az Identitás Generáció 2024 januárjában keresztet állított a Nagykovácsi melletti Zsíros-hegyen, mely az arra járó kirándulóknak hirdeti Krisztus feltámadását és dicsőségét – emlékeztettek.

Kiállunk amellett, hogy egy keresztény országban nincs helye a jelképeinket üldöző bolsevik tempónak!

– hangsúlyozta az Identitás Generáció.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.