Megvan, kik építették vissza a meggyalázott keresztet Nagykovácsiban

Az is kiderült, hogy ki volt az építők megbízója.

2024. 01. 10. 16:19
HZ1_2836
20240108 Nagykovácsi Ismét felállították a sok konfliktust kiváltó keresztet Nagykovácsiban, a Nagy-Szénás hegytetőn. fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy vállalkozó bérelt fel öt asztalost, akik ismét felállították a nemrég felgyújtott keresztet a Pest vármegyei Nagykovácsiban található Nagy-Szénás hegytetőn – olvasható a civilek.info honlapján. Vitéz Zoltán vállalkozó az egyik tévécsatornának arról beszélt, hogy ő nem templomba járó ember, de kereszténynek tartja magát. Úgy vélekedett, hogy a kereszt a béke szimbóluma, nem csak a kereszténységé.

Elismerte, hogy a kereszt felállítására nem volt engedélye, és tisztában van azzal, hogy polgári engedetlenséget követett el, vállalva annak jogi következményeit. A kereszt felépítése után feljelentette magát a rendőrségen, és azt ígérte,

ha bárki eltávolítja a keresztet, egy napon belül újra megépítik.

Mint arról lapunk is beszámolt, augusztus 20-án, Szent István király ünnepén vandálok felgyújtottak egy pár évvel felállított keresztet a Pest vármegyében található Nagykovácsi melletti Nagy-Szénáson. A helyiek egy része felháborodott a történteken, és a kereszt mielőbbi pótlására indítottak gyűjtést, a baloldal alig titkolta a keresztény jelkép gyalázása fölött érzett örömét.

Menczer Tamás, a körzet országgyűlési képviselője azt ígérte, ha rajta múlik, újra kereszt fog állni a Nagy-Szénáson. A politikus úgy fogalmazott: számára elfogadhatatlan, hogy egy keresztet feldarabolnak és felgyújtanak.

Borítókép: Kereszt a Nagy-Szénáson (Fotó: Havran Zoltán)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.