Nagy razzia volt a belvárosban, taxisok és körözött bűnözők is lebuktak + videó

Ezer embert ellenőriztek péntek éjszaka a főváros szórakozóhelyein és a környéken.

2024. 01. 23. 13:00
null
Budapest, 2017. szeptember 9. Rendõrök 2017. szeptember 9-én este egy XXIII. kerületi, Újtelep utcai társasház elõtt, ahol elõzetes szóváltást követõen az 55 éves K. Imréné késsel hastájékon szúrta 58 éves férjét. A mentõszolgálat gyors beavatkozása ellenére a férfi meghalt. A nõt a rendõrök a helyszínen elfogták. MTI Fotó: Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel ezer embert és mintegy négyszáz gépkocsit ellenőriztek a BRFK rendőrei a társhatóságokkal közösen péntek éjszaka a főváros szórakozóhelyein és azok környékén – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel, a Budapesti Közlekedési Központ munkatársaival, a fővárosi kormányhivatal közlekedésfelügyeleti főosztályával, illetve Munkaügyi Hatóságával, valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal közösen tartott komplex rendészeti és bűnügyi ellenőrzést január 19-én Budapest belvárosában.

Ellenőriztek 178 taxit, ezek közül a Közlekedési Hatóság négy járművet soron kívüli műszaki vizsgára kötelezett, továbbá két esetben indítottak személyszállítási engedéllyel kapcsolatos eljárást, valamint voltak olyan gépkocsivezetők, akikkel szemben a Munkaügyi Hatóság indított eljárást.

Az akció során a rendőrök kilenc körözött személyt fogtak el. Öt embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten: lopás, garázdaság, kábítószer birtoklása, vezetéstől eltiltás hatálya alatti autóvezetés miatt és két embert lopás gyanúja miatt vontak intézkedés alá.

A rendőrök kilenc esetben tettek szabálysértési feljelentést többek között közlekedési szabályok megsértése miatt, és öt esetben helyszíni bírságot szabtak ki kézben tartott mobiltelefon, záróvonal átlépése és szabálytalan sávváltás miatt. Alkoholszondát 593 sofőrnél alkalmaztak, ami kilenc esetben mutatott pozitív értéket. Valamennyi ittas vezetővel szemben eljárás indul.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a továbbiakban is rendszeresen szervez hasonló komplex ellenőrzéseket a belváros biztonsága érdekében – hívták fel a figyelmet.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.