Navracsics: Szombathely számára van remény arra, hogy kitörjön az elszigeteltségből

Tudatos városvezetésre és határozott területfejlesztési koncepcióra van szükség Szombathelyen – jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

Forrás: MTI2024. 01. 30. 22:44
NAVRACSICS Tibor
A Somló-hegy kincseit mutatja be a Magyar Nemzeti Múzeum új kiállítása Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tudatos városvezetésre és határozott területfejlesztési koncepcióra van szükség Szombathelyen, amely az elmúlt években nem tudott adottságainak megfelelően élni a lehetőségeivel – jelentette ki a vasi vármegyeszékhelyen tartott keddi sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

A tárcavezető úgy fogalmazott: bízik abban, hogy azok a közlekedési infrastrukturális fejlesztések, amelyek a közelmúltban megvalósultak, illetve a közeli jövőben megvalósulnak, valamint a jelenleginél tudatosabb, határozott településfejlesztési koncepcióval is rendelkező városvezetők segíthetnek abban, hogy Szombathely ismét a térségi fejlődés egyik meghatározó központjává váljon.

Hozzáfűzte: a nagyobb központok – legyen szó akár Szegedről, Miskolcról vagy Zalaegerszegről – mindegyikében található egy olyan felsőoktatási intézmény, amely az oktatás, a tudományos tevékenységek mellett a területfejlesztési koncepció kidolgozásába is hatékonyan bekapcsolódik, szavai szerint Szombathelyen az ELTE Savaria Egyetemi Központtal lehetne fokozni az együttműködést.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a szombathelyi egyetemi campus a duális képzés keretében gyakorlatilag a térség összes jelentős gazdasági szereplőjével együttműködik, mindez pedig szerinte azt mutatja:

van remény arra, hogy Szombathely kitörjön abból a viszonylagos elszigeteltségből, amely az elmúlt időszakban talán bénította a növekedési potenciálját, megakadályozta azt, hogy a térség ipari, kereskedelmi és tudományos központja legyen.

Navracsics Tibor az országjárásának vasi állomásán megbeszélést folytatott Szombathely polgármesterével, a vármegye főispánjával, a vármegyei közgyűlés elnökével, valamint a térség országgyűlési képviselőivel, illetve ellátogatott az egyetemi központba, amely a sajtótájékoztatójának helyszíne is volt.

Borítókép: Navracsics Tibor (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.