Negyvencentis machetével támadt motorozó fiára az apa

A többszörösen visszaeső bűnöző apa a kialakult rossz viszony miatt fiára is rátámadt, most Esztergomban ítélhetik el.

2024. 01. 27. 9:03
Hotel Római az angyalföldi gyilkos búvóhelye
Budapest, A romos Hotel Római Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint január 30-án a harmadik előkészítő ülést tartják annak az apának az ügyében, aki fiára támadt és bántalmazta őt. 

A vádlott az első két előkészítő ülésen nem jelent meg. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, valamint mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A vádirat szerint a korábban négy alkalommal büntetett apa és a fia között feszült, rossz viszony alakult ki. 2022. július 23-án egy vita során a férfi azt mondta a fiának, hogy megütlek úgy, hogy kifekszel. Másnap, egyik kezében egy 40 centiméter pengehosszúságú machetét, a másik kezében pedig egy gázspray-t tartva, az úttesten motorkerékpárral közlekedő fiú oldalába belerúgott, amitől az a motorkerékpárral együtt a földre dőlt. 

Ezt követően az apa a földre kerülő sértett jobb oldali bordájába beletalpalt. 

A fiú a bántalmazás következtében bordatörést szenvedett, melynek gyógytartama nyolc hét.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Magyar Nemzet/Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.