Újabb magyar utca indulhat el a világhírnév felé + fotók

Mosonmagyaróvár után ezúttal Győrben áll szokatlan helyen villanyoszlop.

2024. 01. 04. 22:23
Villanyoszlop az utca közepén Győrben Forrás: Kisalföld/Olvasó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mosonmagyaróvári Királydomb utca világraszóló ismertségre tett szert, köszönhetően az út kellős közepén álló villanyoszlopoknak. Az utcaépítési bravúr után máris itt van a győri megoldás, ennek is lehet a csodájára járni. A Kisalföld egyik olvasója fotókon is megörökítette a látványosságot, amelyen jól látható, hogy a villanyoszlopot az erőltetett megtartás helyett inkább át kellett volna helyezni, de sajnos nem tették. 

Ha az áthelyezés következtében netán túl nagy oszlopköz alakult volna ki, akkor a jelenlegi egy helyett két másik oszloppal megoldható lett volna a probléma. Az új utca jelenleg még aránylag rövidnek tűnik, azonban a rendezési terv szerint később meghosszabbítják, és akkor jóval nagyobb forgalmú lesz, mert öt telek helyett már harminc telket fog kiszolgálni.

Az utcatorkolatban a villanyoszlop körbeszegélyezése arra a merészségre vall, hogy ezt az oszlopot nem is kívánják onnan áthelyezni.

Szembeötlő, hogy az ottfelejtett oszlop körül a szegélytől mérve nincs meg a minimum 50 centiméternyi előírt védőtávolság sem. Az új utca íves szegélyvonalának a meglévő utca szegélyvonalához csatlakozása is látványosan szakszerűtlen – írja a lap. 

Fotó: Kisalföld/Olvasói felvétel

Amint arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, különleges utcakép alakult ki a mosonmagyaróvári Királydomb utcában. Nyár elején kezdték meg a mosoni városrészben található szakasz felújítását, ahol mondhatni ezer éve az utca közepén állnak a villanyoszlopok. A mostani aszfaltozással azonban ez még szembetűnőbb lett.

A szakasz érdekessége, hogy a villanyoszlopok az út közepén találhatók nagyon régóta, és ez eddig nem is okozott különösebb feltűnést. A mostani aszfaltozással viszont különös utcakép alakult ki.

Borítókép: A Királydomb utca villanypóznái (Fotó: Kisalföld/Mészely Réka)
A Királydomb utca villanypóznái (Fotó: Kisalföld/Mészely Réka)

Kosár Tibor, a kivitelező Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetője akkor elmondta, hogy a felújításhoz terv készült, és a hatóság kiadta rá az engedélyt. Az oszlopok áthelyezése azonban még egyszer annyiba került volna, mint maga az útfelújítás, a kábelek föld alá helyezése pedig a lakóknak is költséget jelentett volna. 

Borítókép: A győri utca (Fotó: Kisalföld/Olvasói felvétel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.