Döbbenetes méretű tüntetés Varsóban, Olaf Scholz megijedt a dühös gazdáktól – ezek voltak a hét videói!

E heti videós összeállításunkban helyett kaptak az európai tüntetések, ahogyan az orosz–ukrán háború történései is. Összeállításunkban az is megtekinthető, ahogyan az utca emberei nyilatkoznak a pedagógusbér-emelésről.

2024. 01. 13. 6:35
Borítókép: Tüntetők a varsói szejm épülete előtt 2024. január 11-én (Fotó: Ladóczki Balázs)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előrejött a kapus a szögletnél, a Real Madrid góllal büntetett: Döbbenetesen izgalmas mérkőzéssel ajándékozta meg a rijádi szurkolókat a Real Madrid és az Atlético Madrid labdarúgócsapata. A spanyol Szuperkupa elődöntőjét a Real nyerte 5-3-ra, a mérkőzés utolsó gólját Brahim Diaz szerezte, az Atlético előrehúzódó kapusát megtréfálva szerezte meg csapata ötödik gólját.

 

Szoboszlai Dominik a határon túl is példakép: Verböczi Krisztián a kassai futballakadémia egyik legnagyobb tehetsége. A tizennégy éves fiatalember szlovák utánpótlás-válogatott, de a felnőttek között szíve szerint már a magyar színeket képviselné. A jelenlegi magyar válogatottból a kedvenc játékosa.

 

Olaf Scholz nem mert kiállni a dühös gazdák elé, inkább kordon mögé bújt: Olaf Scholz német kancellár cottbusi látogatása csúnya botrányba fulladt a minap. A szociáldemokrata szövetségi kancellár egy új vasútüzem megnyitóján vett részt, azonban – ahogy arra számítani lehetett – dühös gazdák tiltakozásába szaladt bele. A közvetlen konfrontáció elkerülése érdekében a rendőrség kordonnal zárta le az üzemet, a gazdák ugyanis bejelentették, hogy szembeszállnak Scholzcal, amikor elhagyja a gyárat.

 

Elképesztő, ami Varsóban történik, százezrek tüntetnek Donald Tusk ellen: A hideg idő ellenére legkevesebb kétszázezren gyűltek össze Lengyelországban a varsói parlament (szejm) előtt, hogy tiltakozzanak Donald Tusk tisztogatásai ellen. Az emberek rendkívül feszültek, és hangosan skandálnak különféle szlogeneket. A megmozdulás azóta már nevet is kapott: a szabad lengyelek tüntetéseként emlegetik. A demonstrálók kifogásolják a köztévé és a közrádió jogellenes megszállását. A tömeg az igazságtalanul bebörtönzött politikai foglyok, Mariusz Kaminski volt belügyminiszter és Maciej Wasik volt belügyminiszter-helyettes felszabadítását követeli. „Megvédjük Lengyelországot!” – hallatszik. A Magyar Nemzetnek a tüntetés résztvevői közül többen is nyilatkoztak.

 

„Elegünk van a hazugságokból!” – így bénították meg a dühös gazdák Németországot: A német gazdák hétfőn traktoros konvojjal zárták el az autópályákhoz vezető bekötőutakat, és további demonstrációkat is szerveztek országszerte több helyszínen, köztük Berlinben. A megmozdulások rengeteg tartományban komoly fennakadásokat okoztak, a közlekedés lényegében megbénult.

 

Percek alatt válik ócskavassá az orosz tank az ukrajnai háborúban: Az orosz–ukrán háborúban mindkét oldalon jelentősek a katonai és a hadi veszteségek. A közösségi oldalak tele vannak olyan videókkal, amelyek bemutatják, hogy a legkorszerűbb tankok is néhány perc leforgása alatt válnak ócskavassá. Az alábbi videóban egy orosz tank válik a méteres lángok martalékává.

Ebben a videóban pedig az orosz erők tesznek tönkre egy ukrán oldalon bevetett tankot.

„Végre rendeződik a helyzet” – az utca embere a pedagógusok bérfejlesztéséről.

Borítókép: Tüntetők a varsói szejm épülete előtt 2024. január 11-én (Fotó: Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.