Csaknem száznegyvenen lettek rosszul egy veszprémi iskolában, ketten kórházba kerültek

Valószínűleg nem ételmérgezés miatt.

Forrás: Vaol2024. 02. 12. 17:40
null
Veszprém, 2023. május 26. A drónnal készült felvételen a veszprémi tûztorony (b) és a városháza 2023. május 25-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hányással, hasmenéssel, hasi fájdalommal és légúti tünetekkel járó enterális járvány kezdődött, 418 fő exponáltból 139 fő – ebből 138 tanuló és egy dolgozó – betegedett meg egy Veszprém vármegyei általános iskolában január 25-én – adta hírül a Vaol a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ közlése alapján. 

Közülük két ember kórházba került. 

Kiemelik, hogy február 2-án a területileg illetékes járási hivatal munkatársai az iskolában helyszíni járványügyi vizsgálatot végeztek, és ezzel egy időben határozatban folyamatos fertőtlenítést rendeltek el. 

A megbetegedéseknél az élelmiszereredet nagy valószínűséggel kizárható. Két betegtől származó székletminta laboratóriumi vizsgálata folyamatban van – részletezték.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.