Felhős, helyenként napos időjárással indul a vasárnap

Az esernyőkre is szükség lehet.

Forrás: HungaroMet2024. 02. 25. 7:33
null
Salgótarján, 2023. július 31. A drónnal készült felvételen a felhõvel körülvett salgói vár Salgótarján közelében 2023. július 30-án. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhős, helyenként napos időre lehet számítani vasárnap, csapadék elszórtan – főleg a középső országrészben – várható. A felhőzet estére kelet felé tolódik és elkezd szakadozni, de esőre továbbra is lehet számítani – tájékoztat a HungaroMet.

A köd, illetve rétegfelhőzet szakadozik és gomolyosodik, ezért délelőtt többfelé kisüt ma a nap. Eközben délnyugat felől főként hazánk középső harmadában megnövekszik a felhőzet, melyből elszórtan zápor előfordulhat. A déli, délkeleti szelet helyenként élénk, északnyugaton néhol erős lökések kísérhetik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű.

Estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő, közben a vastagabb felhőzet – miközben szakadozik – egyre inkább az ország keleti felére, majd északkeleti harmadára korlátozódik. Ezeken a tájakon több helyen valószínű eső, záporeső. A gyengén felhős vagy derült Dunántúlon, valamint északkeleten helyenként köd, rétegfelhőzet képződhet. A déli, délkeleti szél gyenge vagy mérséklet lesz. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8 fok között várható,

a felhős, csapadékos keleti tájakon lesz a legenyhébb az éjjel.

Hétfőn kezdetben nagyrészt közepesen, illetve erősen felhős lesz az ég, majd napközben csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. A csapadék esélye csökken, de kisebb eső, zápor továbbra is előfordulhat. A déli szél megélénkül, a Kisalföldön és az Alpokalja északi felén időnként megerősödik. A hőmérséklet kora délutánra 13–19 fok közé emelkedik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.