Fidesz: Soros György támogatta a baloldalt a választásokon

A nagyobbik kormánypárt szerint erősen sejthető volt, hogy a pénz Soros György környékéről érkezhetett, és ez a sejtés most valósággá vált.

2024. 02. 05. 15:56
Soros György
Brüsszel, 2016. június 30. Az Európai Parlament által közreadott képen Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án. (MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin) Fotó: Philippe BUISSIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarországon mindenki sejtette, hogy az a pénz, ami beáramlott a baloldalhoz, az nem amerikai–magyar kisnyugdíjasok adományaiból jött össze” – jegyezte meg közösségi oldalán a Fidesz. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az X közösségi oldalra feltöltöttek három videót, amelyben az Action for Democracy emberei beszélnek. Ezekből kiderül, hogy valójában ki finanszírozta a dollárbaloldal 2022-es kampányát.

„Erősen sejthető volt, hogy a pénz Soros György környékéről érkezhetett, és ez a sejtés most valósággá vált”

– jegyezte meg a kormánypárt. „Immár tény, hogy Soros György fizette azt a négymilliárd forintot, ami beérkezett a magyar választásokra.
A baloldali pártok megvett pártok, ők Sorosék politikai fiókszervezetei, érdemes rájuk ekként is tekinteni a jövőben” – idézte Hollik István szavait a Fidesz.

Borítókép: Soros György (Fotó: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.