Fontos tudnivalókat közöltek az idei felvételikről

A felsőoktatási intézmények pontosították, módosították a decemberben közzétett adatok egy részét, és új szakokat is meghirdettek. A tájékoztató hivatalos kiegészítése már elérhető a Felvi.hu-n.

2024. 02. 01. 9:03
null
20200206 Budapest fotó:Teknős Miklós MN Magyar Nemzet Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kara speciális, ingyenes kurzust indít mindazoknak a végzős középiskolásoknak, akik idén egyetemi felvételire készülnek. A GTK Up+Grade első mintaóráján a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán. Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelentkezési határidő előtt érdemes a felvételi tájékoztatót és a konkrét képzések meghirdetésének részleteit újra átolvasni, ügyelve a módosított információkra. A meghirdetett képzésekre február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a Felvi.hu E-felvételi menüpontjában – tájékoztat hivatalos oldalán az Oktatási Hivatal.

A felsőoktatás megújításának részeként a felvételi eljárás is megújításra került, amit a szaktárca az igények előzetes felmérését követően, az egyetemekkel és a diákokkal közösen vitt végbe.

A pontszámítás változásának egyik eleme, hogy az egyetemek, főiskolák maguk határozhatják meg, milyen tevékenységekért, eredményekért, követelményekért adnak pontokat, ezért a folyamatos tájékozódásnak kiemelt szerepe van a 2024-es felsőoktatási felvételi eljárás során.

A felvételizőknek február 15-én éjfélig hitelesíteniük is kell jelentkezésüket, ami már kizárólag Ügyfélkapu segítségével lehetséges.

Ugyancsak február 15. a kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje: ezt azoknak kell átutalniuk vagy bankkártyával kiegyenlíteniük, akik a díjmentesen megjelölhető háromnál több (de legfeljebb hat) képzésre jelentkeznek. A felvételi eljárásról és a pontszámítási szabályokról valamennyi tudnivaló a Felvi.hu honlapon olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.