Hamarosan közvetlen repülőjárat indul Debrecenből Isztambulba, mutatjuk a részleteket

Heti két közvetlen járatot indít a Wizz Air.

Forrás: MTI2024. 02. 07. 16:09
A Wizz Air Hungary Légiközlekedési Zrt. egyik Airbus A321 típusú utasszállító repülõgépe emelkedik fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtérrõl Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közvetlen járat indul Debrecenből Isztambulba április 14-től, a repülőgép szerdán és vasárnap fog közlekedni – jelentette be a Wizz Air. A légitársaság kiemelte:

Antalya mellett Isztambul a második török város, amely hamarosan Debrecenből is közvetlenül elérhetővé válik repülővel. 

Ezzel Magyarországról négy útvonalon közlekednek Wizz Air járatok Törökországba – tették hozzá.

Vincze Tamás, a Debrecen International Airport Kft. fejlesztési igazgatója a közleményben hangsúlyozta, az elmúlt években a rómaihoz hasonlóan az isztambuli járat is kimagasló eredményeket ért el.

A légitársaság elkötelezett a Magyarország és Törökország közti kínálat fejlesztésében, ezért bíznak abban, hogy az új útvonallal tovább erősödhet a két ország gazdasági és turisztikai kapcsolata 

– szögezte le Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

A légitársaság jelenleg 198 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, 2023-ban megdöntötte korábbi utasforgalmi rekordját. A múlt évben több mint 60,3 millió utast szállított, amely mintegy 32 százalékos növekedés 2022-höz képest. Magyarországon – a budapesti és debreceni bázist együttvéve – 5,2 millió utast repített a Wizz Air 2023-ban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.