Lezárások lesznek az M0-son

Forgalomkorlátozással járó munkavégzésre figyelmeztetnek Pécel térségében.

2024. 02. 27. 15:24
Budapest, 2014. december 11.
Az M0-s autóút 11-es út és M3-as autópálya közötti szakasza Budapest határában 2014. december 11-én. Megszûnik januártól az M0-s általános díjmentessége. Az NFM közleménye szerint a körgyûrû M5-ös és M4-es (4. sz. fõút), valamint M3-as autópálya és 11. sz. fõút közötti szakaszai, és a gyorsforgalmi úthálózat M0-s autópályán belüli részei (például M1-es és M7-es bevezetõ a Budapest táblától) januártól csak matricával használhatók. Az M0-s körgyûrû egyes elemei uniós forrásból épültek vagy újultak meg, ezeken a szakaszokon a díj bevezetését az EU támogatási szabályai nem teszik lehetõvé.
MTI Fotó: Kovács Attila
illusztráció Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Közút megbízásából a hét második felében forgalomkorlátozással járó munkavégzésre számíthatnak az autósok az M0-s autóúton Pécel és Kistarcsa környezetében.

Február 29-én, csütörtökön a reggeli és délutáni csúcsidőszakok között, reggel 9 és délután 16 óra között az M0-s autóút az M31-es autóút és a péceli csomópontok között, az M4-es autóút felé vezető oldali főpályán a külső és a középső sávot lezárják a forgalom elől a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. A beavatkozás ideje alatt egy sáv lesz biztosított a forgalom számára, ugyanakkor a korlátozás nem érinti az autóútra történő fel- és onnan történő lehajtást.

Továbbá március 1-jén, pénteken 9 és 16 óra között az M0-s autóút 3-as főúti csomópontja utáni szakaszán, a Megyeri híd felé vezető oldali főpályán a külső sávot lezárják a forgalom elől a szakemberek. A beavatkozás ideje alatt itt is egy sáv lesz biztosított a forgalom számára, a korlátozás itt sem érinti az autóútra történő fel- és lehajtási lehetőségeket.

A korlátozásokra előjelző táblák hívják fel majd fel a figyelmet és időszakos sebességkorlátozásokat is bevezetnek majd a munkaterületek térségében. A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Borítókép: Az M0-s autóút (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.