Polgárőrök fognak razziázni a gödöllői HÉV-en

Az elmúlt napokban hatalmas felháborodást váltott ki a HÉV-en történt zaklatási ügy, emiatt úgy döntöttek a kerepesi polgárőrök, hogy zéró tolerancia lesz a HÉV-en viselkedni nem tudó részegekkel és drogosokkal szemben.

Forrás: METROPOL2024. 02. 14. 20:48
Gödöllõ, 2021. július 26. Az új felvételi épület mellé áthelyezett peronhoz érkezik a HÉV-szerelvény a felújított gödöllõi vasútállomáson 2021. július 26-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napokban nagy vitát váltott ki az az eset, amikor két részeg ukrán férfi zaklatott egy fiatal lányt a gödöllői HÉV vonalán. Az édesapa a kerepesi megállóban várta a lányát, akit nem hagytak békén az ittas férfiak, végül az egyik nyakát megvágta sniccerrel a lányát védő apa. Az eset után a kerepesi polgárőrök úgy döntöttek, hogy bekeményítenek, és fokozott szolgálattal fogják biztosítani a HÉV-szerelvények biztonságát. Ez a határozott fellépés már napok alatt eredményt hozott.

 

A drogosok kiakadtak a razzia miatt

Az Új Kerepesi Polgárőrségnek – határozott fellépése révén – sikerült megakadályoznia több bűncselekmény elkövetését is az esti órákban a HÉV-en. Az intézkedések során nemcsak bűnözőket fogtak el, hanem az utasokat zavaró, biztonságukat sértő cselekményekkel szemben sem maradtak némák, amivel felháborodást váltottak ki a bűnözők és bódult drogosok körében. Erről beszélt a Metropolnak Tischler János, a helyi polgárőrség vezetője.

Kemény estéink vannak, mert nagyon sok sötét alakkal találkozunk az éjszakai szolgálatunk alatt. Az elmúlt napokban többször is belénk álltak, lökdöstek, fenyegettek, ordítottak velünk a HÉV-en tivornyázó drogosok, de mi nem ijedünk meg, leszállítjuk őket, vagy ha nem mennek, rendőri intézkedést kérünk. Sőt, arra is volt eset, hogy megpróbáltak minket megvesztegetni.

– mondta János, majd hozzátette, hogy a HÉV-es járőrözést a szolgáltatóval kötött szerződés alapján végzik, illetve hogy nagyon lelkesek, mert őket is mélyen felháborította a napokban történt zaklatás.

Mint megtudták, egy nagy fogása volt is a kerepesi polgárőröknek az elmúlt éjszakán. Két gyanús alak egyből lepattant a szerelvényről, mikor a polgárőröket meglátta. Majd egy kicsit arrébb pedig felugrottak egy másik kocsira. A szolgálatot teljesítők egyből megkérték a HÉV-vezetőt, hogy ne induljon még el, és a két férfi után mentek, akiket egyből leszállítottak. Ahogy lekérték az adataikat, kiderült, hogy az egyik személyt kifosztásért körözik, ezért azonnal hívták a XVI. kerületi rendőröket.

A férfit átadták a rendőrségnek, akik ismét ellenőrizték a személyazonosságát és megbizonyosodtak róla, hogy a Nagykátai Járásbíróság körözést adott ki rá.

A polgárőrök határozottan léptek fel egy alvó hajléktalannal szemben is, aki részegen feküdt az egyik szerelvényen.

A Gödöllőről induló szerelvény kapcsán szólt nekünk a diszpécser, hogy egy nagyon részeg férfi szállt fel az egyik kocsiba. Ahogy odaértünk, a férfi aludt a padon, de mire sikerült leszállítanunk, már összevizelte a szerelvényt, úgyhogy az nem is ment tovább, takarításra ki kellett vonni a forgalomból

– nyilatkozta a lapnak János, akinek meggyőződése, hogy a jelenlétük rengeteget számít abban, hogy a gödöllői HÉV biztonságosabb legyen.

Borítókép: Az új felvételi épület mellé áthelyezett peronhoz érkezik a HÉV-szerelvény a felújított gödöllői vasútállomáson 2021. július 26-án (Fotó:MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.