Súlyos kérdések elől futamodott meg Karácsony Gergely

A fővárosi közgyűlés előtt a főpolgármester most sem hagyott teret az újságírói kérdéseknek.

2024. 02. 28. 10:38
HZ1_8727
20240131 Budapest A Fővárosi Közgyűlés ülése fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Városháza Dísztermében tartott rendes ülést a Fővárosi Közgyűlés. Karácsony Gergely most sem bízta a véletlenre, különutas megoldást választott.

 

Megúszós antré

A fővárosi közgyűlés előtt a főpolgármester ismét a Díszterem művészbejáróját használva érkezett meg, így megkerülve a sajtó kérdéseit, amelyek az utóbbi időben egyre kellemetlenebbé váltak a főpolgármesternek. 

A politikus ugyanis február közepéig adott időt az ellenzéki pártoknak, hogy rendezzék soraikat, és egyezzenek meg a közös lista állításában, ahol pedig nem tudnak dűlőre jutni, ott ne külön-külön induljanak, hanem előválasztást tartva álljanak be egy közös jelölt mögé. 

 

Egyre kínosabb

Úgy tűnik, a pártok kicsúsztak a Karácsony által szabott ultimátumból, ugyanis mostanáig sem sikerült megegyezni a jelöltekről, illetve arról sem, hogy Budapest mely részein fognak előválasztást tartani. 

Amint arról korábban lapunk is beszámolt, Magyar György szerint legkésőbb április 13-án el kell kezdeni az előválasztást. A Civil Választási Bizottság elnöke a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy szombat délelőtt tárgyalóasztalhoz ülnek az ellenzéki szereplőkkel, hogy kiderüljön, hol lesz szükség előválasztásra. Jelenleg öt olyan fővárosi kerület van, ahol nem sikerült közös polgármesterjelöltet állítani a baloldalon.

Jelen állás szerint az V., a XII., a XIV., a XXI., valamint a XXII. kerületben lehet előválasztás.

Ezekben a kerületekben a helyzet az elmúlt hetekben csak bonyolultabb lett. Vannak kerületek, ahol semmi egyezség nem körvonalazódik. Egyes információk szerint néhol a Momentum azt mondja, majd ők megoldják, a DK sajtóinformációk szerint pedig húzza az időt.

 

Borítókép: A Fővárosi Közgyűlés ülése (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.