Szavazók ezreinek adatait juttathatta külföldre a Márki-Zay Péter vezette ellenzék

Sajtótájékoztatót tartott a témában Cseri Tamás, a Fidesz hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselője.

2024. 02. 08. 12:21
HZ1_4274
20220403 budapest mujegpalya ellenzeki kormany varo havran zolta Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem elég, hogy Márki-Zay Péterék amerikai pénzből akarták kiárusítani az országot, most kiderült, hogy szavazók adatait juttatták külföldre – jelezte Cseri Tamás önkormányzati képviselő, aki szerint az ügyben érintett a Szabó Margit vezette Vásárhely Jövőjéért Egyesület is. Mindez a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) által nyilvánosságra hozott jelentésből derült ki – írja a Délmagyarország

A jelentést február 1-jén tette közzé a NAIH. Cseri Tamás hangsúlyozta: Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke szerint súlyos adatszuverenitási és nemzetbiztonsági kérdések merültek fel a botrány kapcsán. A panaszosok azt kifogásolták, hogy a hozzájárulásuk nélkül kezelték az adataikat.

Miközben napról napra egyre világosabbá válik, hogy Soros Györgytől jöttek a dollármilliók a baloldal legutóbbi kampányára és Márki-Zay Péterhez, most újabb botrányra derült fény

– közölte Cseri Tamás.

 

Veszélyben a szavazók adatai

A jelentésben úgy fogalmaztak,

a Vásárhely Jövőjéért Egyesület a kampányhívások lebonyolítására a NIB Research Kft.-nek adott megbízást, anélkül, hogy konkrétan meghatározta volna a megkeresendő személyeket, azok kapcsolati adatait a NIB Research Kft. szolgáltatta, egy osztrák lakcímű harmadik fél magánszemélytől beszerezve csak ezen kampány idejére. E tekintetben a hatóság vizsgálni fogja külön eljárásban a közös adatkezelés kérdéseit.

Péterfalvi Attila szerint súlyos veszélyeket rejt magában, hogy külföldre kerültek a magyarok ezreinek adatai. Az ügynek vannak helyi szálai. Márki-Zay Péternél már nem ez az első eset, amikor meggyűlt a baja az adatok kezelésével. Emlékezzünk a feleségével kapcsolatos ügyre, hogy jogosulatlan hozzáférése volt a hivatal rendszeréhez – emelte ki. Cseri Tamás úgy fogalmazott, csak remélik, hogy a Vásárhely-kártya adatainak kezelése megfelel a jogszabályoknak.

– Ugyancsak kockázatos megadni az adatokat a Vásárhely Jövőjéért Egyesületnek is, hiszen azok könnyen kerülhetnek külföldre, jogosulatlan felhasználók kezébe. Arra kérek minden vásárhelyi polgárt, hogy legyenek óvatosak, vigyázzanak a személyes adataikra, mert Márki-Zay Péter és szövetségesei visszaélhetnek vele – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.