Újabb buszokon vezetik be az első ajtós felszállást

Hétfőtől lépnek életbe a változások.

Forrás: MTI2024. 02. 01. 19:17
null
Budapest, 2023. november 12. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) autóbuszai torlódnak az Erzsébet hídon, a Március 15. téri buszmegállóban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél- és észak-budai vonalakra, hegyvidéki buszjáratokra, valamint két kelet-pesti járatra terjeszti ki a hétköznap esti időszakra érvényes első ajtós felszállási rendet a BKK február 5-től, hétfőtől – közölte a vállalat. Szerintük az intézkedésnek köszönhetően jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete, hiszen a járművezetők már az utazás elkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket.

Tapasztalataik szerint az utasok pozitívan ítélik meg és gyorsan alkalmazkodtak a hétvégén már a legtöbb járaton bevezetett első ajtós felszállási rendhez, valamint a BKK-nak is kedvező tapasztalatai vannak a rendszerrel kapcsolatban.

A biztonságosabb utazás érdekében több járatra is kiterjeszti a hétköznap estékre vonatkozó első ajtós felszállási rendet a BKK. Február 5-én, hétfő estétől a hegyvidéki 21-es és a 221-es, a dél-budai 101E, a 114-es és a 213-as, az észak-budai 34-es és a 106-os, valamint a kelet-pesti 176E és a 276E járatokra – a hétvégékkel és ünnepnapokkal megegyezően – hétköznap esténként is csak az első ajtónál lehet felszállni.

A végállomásokról 20 óra után induló buszokon a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrzik a jegyeket és a bérleteket, és megtagadják a felszállást azoktól, akik nem tartják be az utazási feltételeket.

A BKK azt tanácsolja az utasoknak, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt vásárolják meg, mert a járművezetők csak korlátozott mennyiségű vonaljeggyel rendelkeznek, ráadásul a járműveken drágábban lehet megvásárolni, mint ha elővételben vennék meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.