Ungváry Krisztián szerint a magyar adófizetők jól jártak Trianonnal

A történész megdöbbentő nyilatkozatot tett a békeszerződésről.

Forrás: frisshirek.hu, Mandiner2024. 02. 02. 11:31
ungváry krisztián Forrás: youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A trianoni békeszerződés kapcsán Magyarország nem a fejlett, hanem a fejletlenebb területeit vesztette el – jelentette ki Ungváry Krisztián a Frisshírek podcastjében, szúrta ki a Mandiner. A történész szavai szerint ez olyan, mintha Budapestről levágnák Kelet-Magyarországot. A budapesti adófizető sokkal jobban járna.

Trianon korántsem annyira szörnyű

 – hangoztatta. – Ha egyrészt felismernénk azt, hogy ez a Trianon – bármennyire is rettenetes, tönkretette egy ország lakosságának nagyon jelentős részét – korántsem annyira szörnyű, mint amennyire ez be lett állítva. Sokkal rosszabb is lehetett volna – fogalmazott.

A történész szerint ugyanis Trianonnak nem az a baja, hogy elvették az erdeinket és bányáinkat meg a hegyeinket, mert azok nem a mieink, hanem azoké, akik ott éltek. Speciel a trianoni békeszerződés kapcsán Magyarország nem a fejlett, hanem a fejletlenebb területeit vesztette el.

Mint Ungváry egy példával rámutatott, szerinte ez olyan,

mintha Budapestről levágnák Kelet-Magyarországot. A budapesti adófizető sokkal jobban járna

– tette hozzá.

Ungváry Krisztián említett kijelentéseit az alábbi videó 37. percétől kezdődően hallgathatja vissza:

 

Borítókép: Ungváry Krisztián (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.